Innlegg

Viser innlegg fra april, 2012

Å endelig - nå skjer det...

Bilde
Det er noe med disse gamle epletrærne i denne hagen som gjør meg helt mo i knærne.  Trenger ikke å si så mye mer enn å dele disse bildene. 


Nesten sommer i Eplehagen

Bilde
I dag hadde vi første grillmiddagen i år.  Vi testet ut den overbygde terrassen for første gang og vi koste oss glugg.

Vi har ellers tømt tunnelen som snart blir bygget inn.  Et tilhengerlass med ved er lastet opp og klar for sin siste reis til hytta.  Den har allerede reist fra gammelhuset til nyhuset - men nå kjenner jeg meg ferdig med å flytte på den.  Utelagringen i gammelhuset gjorde veden fuktig , men nå har den blitt fønet en hel vinter i tunnelen så jeg håper den er tørr nok til bruk nå.

Det stikker stadig nye ting opp av bakken i denne hagen.  Både løvetann og annet.  Alt det andre vet jeg ikke helt hva er , men det er litt av poenget med bloggen at jeg kan dele av det jeg som nybegynner lærer.

Jeg har noen gleder å dele - se hvor nydelig disse enkle tulipanene er utsprunget.  De varer nok ikke lenge, men de var fine synes jeg der de titter fram mot gata.  Beinmel står på huskelisten når de nå snart visner ned.  Kanskje de blir litt mindre spinkle med litt mat før de går i d…

Våren er her

Bilde
Idag kom regnet - det har jeg ventet på for jeg har kjøpt inn Helgjødsel. Nå håper jeg at jeg har gitt nok mat til blomster, trær og plen.

Det blomstrer i eplehagen min nå.

Forsythia - i mengder lyser opp.  Bladene kommer også nå så da er vel blomstringen på hell.

Schilla og perleblomst lager blå tepper i gress og i bed.  Det liker jeg godt.

Noen rosa tulipaner er min favoritt.  De vokser helt inntil husveggen og rådyrene har ikke funnet dem.  For de andre tulipanene rundt om har lidd en litt verre skjebne - de har blitt mat....


Ellers så har jeg fyllt noen krukker på trappen til glassverandaen med små stemorsblomster.  Nedi krukkene har jeg også plassert gladiolus som jeg håper skal komme opp med tid og stunder.


Har lest mange hageblogger og vært inne på forumet hagegal.no.   Det er nok av steder å finne kunnskap om hagestell.  Jeg fikk meg også en tur på hagemessen på Lillestrøm for inspirasjon.

Vi har store planer for hagen her.  Det største rykket i hagen blir å lage nye tra…