Innlegg

Viser innlegg fra september, 2012

Det er store ting på gang i Eplehagen.

Bilde
Halve sommeren gikk med til å bygge mur.  Den ble flott, men kostbar pga antall timer det tok å bygge den.  Materialene hadde vi allerede i tørrmuren som stod der fra før.  Resultatet ble kjempefint synes vi.  Bare elektrikerjobben igjen - koble på strøm og lamper så er den fiks ferdig.   Vi kaller inngangen borggården nå.  Vi ser for oss at det kan være et supert sted å ha hagefest.  En presenning festet i huset på skrå over, så kan det regne så mye det vil. Her kan man sitte tørt og i ly. 

Nå holder vi på med en liten plass foran terrassedøren på andre siden av huset.  Her har vi gravd ned til fjell og lagt armering.  Samme stein som den store muren er lagd av ble brukt til trinn.  I tillegg så hadde vi noen heller på øvre terrasse som vi tok opp av gresset. Spylte og la i betong på flaten foran døra.  Det var viktig å få et dekke som holder vann og sprut unna veggen på huset.  Vi innstallerte også utevann på dette hjørnet av huset i forbindelse med oppussingen.  Dette har jeg ikke…

Septemberhagen i skogen

Bilde
Rosen HC Anderssen står så flott når det nærmer seg frost.  Dette er den siste rosen i blomst i skogshagen.  Det blir spennende å se om de kommer like fint til neste år.  Enn så lenge så nyter vi de flotte rosene vi har i år.  Neste gang vi kommer opp så har frosten tatt dem.  

Digital haging ...

Bilde
Hvor ble det av innleggene fra skoghagen og eplehagen ??? Jo de forsvant; i et lite dypdykk i Evernote.  Stein i Sommerhagen vår tipset meg for en tid tilbake om denne appen som han bruker til å ha oversikt over sine planter.  Det var en innertier....  Nå har jeg listet opp over 100 forskjellige planter i Eplehagen og synes jeg får en flott oversikt over hva jeg har og ikke minst hvor.  Hvordan de stelles , hvilke farger blomstene har etc. 

Det er en planlagt garasjebygging med tider og stunder i Eplehagen og da må en del planter på flyttefot.  Andre har fått altfor stor plass og må krympes.  Men for å få alt dette til, så måtte jeg få en oversikt. Den oversikten begynner jeg å nærme meg nå :)

Det kjennes godt !

Jeg tror jeg kan se fram til en lang høst med mye hageplanlegging.  For skoghagen har vi en plantelogg som også skal overføres til Evernote, men det er mer av lyst enn nødvendighet.  Fint å ha litt å pusle med i mørketiden. 

Ha en flott septemberdag!