Innlegg

Viser innlegg fra januar, 2013

Oppussing inngang - fliser er valgt

Bilde
Flisene i gangen er valgt.  Jeg har siklet lenge over flisene til Historiske.no, og nå er Eplehusmannen helt med på det også.  Han tok med seg hjem prøver på Liten norsk stjerne og Stor norsk stjerne. 
Mønstret er likt for begge typene , men den lille er 15x15 og den store er 20x20.  Konklusjonen er at gangen må ha minst mulig størrelse på mønsteret - Liten norsk stjerne ble derfor valgt.  Gulvspon er nå ankommet og da er det ikke så lenge til flisene kommer på plass i gangen. Rørleggeren er nå igang med de siste rørene som skal ned i gulvene i gangen og ellers rundt omkring til kjøkkenet.  Kjøkkengulvet er også ferdig nå, med vannbåren gulvvarme og 3-stavs eikeparkett som finish.  Samme vurdering som i gangen - 1-stavs eik er jo nå veldig in, men rommene er små og det gir mest volum på rommene med mindre skala i materialbruken.  Jeg syntes det ble lekkert, men har ingen pene bilder siden gulvet er dekket av malepapp for å beskytte det videre i byggeprosessen. 

Videre er den gaml…

Krysser fingrene ....

Bilde
Planlegging av vårens innsats på frøfronten.  Her er noen av frøene jeg allerede har i hus, jeg håper det blir noe av noen av dem.  Fjoråret var ikke noen stor suksess for mine spede spirer. Men man er jo evig optimist ....
Det som haster mest med å få i jorden er nok Akeleiefrøene.  De trenger vel litt tid under snøen, kanskje også valmuene kan få samme behandling?  Jeg har to typer valmue - noen enkle som jeg tror er av staudetypen.  De sprer seg vel villig når de trives så jeg tenker meg litt om før jeg plasserer de i hagen.  Jeg har også forstått det som at de liker seg best direkte sådd, men siden jeg ikke gjorde i høst, så må jeg prøve innendørs.  En spennende miks av fyltevalmuer - slik som peonvalmue har jeg også på lur.

En annen nyhet for meg er Salvie ´Fire Blaze´ - se bildet som er hentet fra Plantdatabase i UK.

Sommerblomster som Cosmos, Prydtobakk og Ipomoea skal også testes ut for første gang i år.

PlantenavnType
Såperiode inneDirektesåddBlomstring

TimiansmalbladetFlerår…

Alt ligger i detaljene....

Bilde
Nå er det detaljplanlegging på gang.  Og dere kan være helt sikre på at det er noen diskusjoner på kammerset for tiden.  Kjøkkenet er jo altfor lite til å få plass for alle de finessene jeg ønsker meg.  Det er ikke lett å prioritere bort ting fra ønskelisten når det er selveste drømmekjøkkenet som skal på plass. 

Her er en smakebit fra min Pinterest board for Eplehusets kjøkken. Bilder av små lure ting som jeg har funnet rundt omkring på nettet.  Mye er fra houzz.com og bhg.com, bildene ligger på Pinterest og derfra kan man bare følge linken til det orginale nettstedet.

Bokhylle til kokebøkene tror jeg vi får plass til ved siden av kjøleskapet.
Det er ikke så mye overskapplass i mitt nye kjøkken- men kanskje kan det bli mulig med skap over kjøleskapet til bakeplater, skjærebrett og andre brett?
Kenwooden som jeg bare elsker, er ingen skjønnhet for benken - kanskje får jeg et skap med sjalusidør eller en annen dør å skjule den bak?
Hundemat oppbevaring - var ikke den skuffen smart?…

Nytt år og nye muligheter - kjøkkendrømmer

Bilde
Det er noe litt forløsende å plukke ned julepynten.  Rommene i huset kommer tilbake til sitt vante jeg.  Nå er ikke jeg en som konstant ommøblerer og pynter her og der, og jeg liker det helst litt  ´rent´ rundt meg.  Kan man være en minimalistisk maksimalist?  Uansett nå er det hade-bra og på-gjensyn til julepynten.Årskiftet er tid for ettertanke og noen tid for planlegging også.  Jeg og landsbymannen har gjort noen stunt sammen over de siste 6 årene.  Synes jo egentlig at vi har fått til ganske mye.

Vi har bygget ett hus/hytte i skogen, kjøpt, pusset opp og solgt et hus i en landsby i England, solgt rekkehuset jeg hadde fra før, kjøpt oppussingsprosjektet i Eplehagen.  Det har ikke vært kjedelig.  Planen for 2013 er å gjøre ferdig størstedelen av huset i Eplehagen og ta hele huset i bruk.  DERETTER skal vi bare kose oss lenge med det vi har gjort!  Jeg er litt sliten av å ha et så stort prosjekt gående sammen med full jobb og barn, alt annet som skjer.   Det er noen langsiktige p…