Innlegg

Viser innlegg fra februar, 2015

Vinter i skogen

Bilde
Det er fint i skogen på vinteren - dette er tatt for en måned siden. Da var det fantastisk lett snø overalt.  I dag var det mer påskestemning og vaffelsteking i solveggen.

Det er en stund til det blir noen hageaktiviteter her oppe i skogshagen.

2015 såliste

Bilde
Nå kommer frøskattene fram fra gjemmene.

Kanskje blir det noen skatter i hagen med litt hell og litt tid?

God såtid til alle medbloggere

Menconopis ´Hensol Violet¨ - blå valmuesøster

Menconopis bailly

Mencoposis ´Lingholm´

Iris Chrysographes ´Black beauty´ - iris

Delphinium alpestre - Alperidderspore

Allium Narissiflorum ´pale pink´ - Allium

Anthriscus Sylvestris ´Rawenswing´

Scabiosa Columbaria Alpina

Aquilgia vulgaris 'william guinness'

Aquilgia 'pom poms'

Digitalis pur f albiflora

Digitalis pur apricot

Nepeta subsessills

Ornamental millet red jewel

Astrantia hadspen blood

Astrantia Dark pink hybrids

Cephalaria gigantea - Gullknapp

Saxifraga spotty dog

Saxifraga silver mixSkyggeinngang - hageplanlegging

Bilde
Jeg har en liten nøtt å knekke. Den har igrunnen ligget og gnagd en stund og litt har vært gjort  sånn underveis.   Hvordan kan den vanskelige skyggesiden av huset gjøres mer innbydende?

Det er slik at vi ser rett bort på denne veggen når er på solplassen vår. Det er heller ikke det vakreste delen av huset å se på.  Topografien gjør at hele denne veggen blir som et stort hull. 

En falleferdig trapp er allerede oppgradert og gjorde inngangen mye mer innbydende.  Trappen er delvis gjenbruk av den opprinnelige hovedtrappen inn til huset.  Vi brukte betongvangene og rekkverket i smijern, mens trappetrinnene blir i impregnert trevirke. Tanken er at den også vil fungere som en sittetrapp.

Plassen utenfor døra ble gjort litt bredere slik at hele toppen flukter med det ekstra trinnet i betongvangen.  Her er det fint å bare sitte litt når man venter på noen.   Det ble også god plass til Fuchsia og andre planter når trappen ble litt bredere på det øverste trinnet.

Her kan dere se første steget …

Revebjellegleder

Bilde
Jeg ble hektet på revebjeller da jeg var på CFS 2014.  Jeg har allerede prøvd å så i hagen og kanskje kommer noe opp også.  Den som venter får se....


Revebjellene gir det litt rufsete ville uttrykket som passer den litt rufsete hagen min. Jeg ser at noen lupiner har lurt seg innimellom revebjellene, og  det er også helt greit.