Innlegg

Viser innlegg fra juni, 2016

Regnbue i akeleier

Bilde

Gode naboer til Rhododendron

Bilde
Rhododendron Goldfinger har selskap med to forskjellige hosta;  Hosta aureo marginata og Hosta royal standard. Helt bakerst står en vanlig Rhododendron med ukjent navn - den ble flyttet til bakhagen for et par år siden og har bare blitt flottere og flottere.    Jeg liker veldig godt denne sammenplantningen.


Her er en rekke med busker som jeg også synes gjør seg godt sammen,   Rhododendron samme ukjente som bildet over. , Fagerbusk Kolkwitzia Amabilis,. En Sibirkornell som dessverre er soppsyk og en ukjent Rosa Rugosa hybrid.

Gjestene har sjekket ut - blåmeis

Bilde
Da er det ikke noe mer skrik og skrål fra fuglekassa - i går da jeg kom hjem fra jobb så var det jammen stille på gårdsplassen.Takk for nå og ses kanskje til neste år

Glassveranda

Bilde
Jeg er så glad i glassverandaen med det skjelvende glasset. Pelargoniene står og passer helt inn, De gamle blomsterpottene fra loppis og bruktmarked.#glassveranda #loppis #pelargonia

Hagen akkurat nå - førstegangs blomstringer

Bilde
Hagen min er bratt!    Får litt perspektiv her på det i dette bildet,Dette tror jeg er en Green Apple akeleie - selvsådd . Første gangen den blomstrer.
Dette er også førstegangsblomstring.  Jeg delte og flyttet denne peonen og det tok 3 år før den ville vise seg fram på sin nye plass.  .

Her er en revebjelle "Apricot"som toner i beddet. Jeg er fornøyd med fargen.  Jeg så de på CFS -14 så de er vel også førstegangs i denne sorten.

Et staudeliv .. Heuchera Caramel

Bilde
Dette er det første bildet av en av mine absolutte favoritt heuchera sortene.
Kjøpt på hagemessen av Staudegården 2013.

 Den første sommeren  - fin og lubben.

 Dette var i fjor sommer - da har den vokst seg skikkelig frodig og i tett samliv med flere andre stauder. Og jeg gledet meg til sommeren i år. Men så har vi noen rådyr som går og tråkker i beddet og da snøen gikk så var det ganske triste saker som kom til syne.  Flere av greinene/ røttene var knekt og de trengte egentlig å få litt mer jord rundt røttene som var igjen.

Så jeg tok rett og slett sjansen på å lage fler planter av denne favoritten.  Så her er det første forsøket på å dele heuchera og kanskje blir det tre nye ut av den gamle.  Nå ser jeg at jeg jukset litt . Bildet under er ikke bilde av Caramel, men trolig Cappucino. Størrelsen og de små nye bladene er lik som for Caramel stiklingene.


Forsommer og akeleiefest

Bilde
Et lite bilde dryss fra hagen akkurat nå. Det er fler akeleier på vei så det må nok komme en del to når de har fått festet litt også. Aquilegia vulgaris - gult bladverk og en ganske vanlig blomst