Innlegg

Viser innlegg fra oktober, 2015

Lampefeber

Bilde
Vi har hatt et langt hvileskjær på oppussingen og i hagen har vi gjort det som må gjøres, men vi har ikke vært helt uten prosjekter.

Jeg har ligget og snust rundt på finn.no etter lamper som kan passe i huset fra 1925.    Det har ført til at jeg har fått lampefeber.   Det var helt ok og fungerende lamper  allerede på plass i huset, men jeg syntes de manglet det lille ekstra.  Oh boy, det var mye artig som folk hadde til overs - over 20 lamper har flyttet inn hos meg ! De fyller opp i kjelleren og vaskerommet.  Nå har jeg nok prosjekter for lange tider, og jeg har også nok lamper herfra til evigheten...  er det noen som har lyst på noen gamle kobberlamper så er jeg helt sikker på at vi kan bli enige.  
Gamle lamper er ofte ikke helt i orden. Det kan være gamle trådledninger som er direkte brannfarlige, eller lampekupler eller skjermer som er borte.  Messing og kobber trenger en puss, eller at smijern ruster er heller ikke uvanlig å se på lamper som har ligget på loft eller i kjeller.…

En liten høstrunde i hagen - nå er det tid for utelys

Bilde
Høstfargene har kommet med bud om at mørketiden nærmer seg.

Jeg ryddet i potter og plukket og klipte ned Fuchsia og Pelargonia i går.  Det er viktig å få de i hus før frosten kommer uten at jeg synes det er helt brenntravelt for dem. De kan få bo i glassverandaen en stund før de må ned i kjelleren, men tiden for inneliv nærmer seg iallfall for dem.

Det er også store hauger av avklipp fra spireahekk, Naboens tuja som vokser seg himmelhøy og ikke minst breier seg innover hos oss.  Kompostkverna skal få jobbe litt etterhvert.

Rosebuen har fått en lysslynge - veldig kjekt med litt lys når det er mørkekvelder.  Må innrømme at det er mest en praktisk foranstalting siden vi har fått koblet ut kursen til utelyset.  Der har vi en jordfeil og i forrige gang med eletrikter så gav vi opp å finne feil og koblet ut hele skiten.  Det står nå over planlagte gjøremål til neste elektrikerrunde.  Lys må vi ha.


Noen nye utespotter har gitt oss mye større glede av hagen når det er mørkt.  Vi har satt de…