fredag 26. desember 2014

Romjul og årsslutt

2014 har snart passert.  Det er tid for ettertanke og oppsummering.  Året var preget av mye usikkerhet på jobbfronten, som dessverre ble en visshet.  Heldigvis ble det orden med jobb de to siste månedene i 2014.  Det var en stor lettelse, og jeg storkoser meg på den nye jobben. 

Jeg har aldri hatt så god tid til å skrive om hagen som i dette året, men det skjedde ikke. Formidlinglysten ble litt borte i usikkerheten, sommerheten og høstmørket, tiltross for at hagegleden egentlig bare har vokst.  

De siste tre årene har medbloggere vært en skikkelig god starthjelp for å lære mye om hage og plantestell på ganske kort tid. Tusen takk for det!  

Det har ikke vært de enorme uteprosjektene i år, og det er gledelig å se at de plantene jeg har kjøpt tidligere begynner å vokse til.  Litt nytt har også blitt innkjøpt i 2014, men aller mest artig har det vært med frø som blir til flotte fargegleder i beddene.  

Et av årets hagehøydepunkt var Chelsea Flower Show.  Dette var min andre gang der.  Første gang så jeg bare vakkert design og lekre farger.  Det var i 2009.  Fem år senere kunne jeg fortsatt nyte vakkert design og farger, men jeg kunne i tillegg sette navn på plantene og skjønne hva som var nyheter og hvilke planter som har vært i med i noen trendrunder. Det var rett og slett en opplevelse på et annet plan.    Kan dere se hvilket av bildene som er fra CFS? 

Det er bildet til venstre, noe som helt sikkert er unødvendig å si.  De andre bildene er fra hagen min.  

Oppussingen av huset tar vi i etapper og det største løftet i år var et nytt hovedkjøkken i huset.  Det kom akkurat i tide før konfirmasjonen til eldstesønnen min.  Vi fikk også ryddet litt opp på byggeplassen - men det kan man ikke se lengre.... Til jul fikk vi skiftet en del innerdører.  Det var en deilig oppgradering.  Dessuten så er halvparten av gulvene i 2. etasje slipt og lakket.  Det var en rask og rimelig oppgradering.  Det gamle norema kjøkkenet fra -79 som holdt på å falle fra hverandre er pensjonert og et brukt finn-kjøkken har fått et nytt liv som ekstrakjøkken.  Det slitne furugulvet ble som nytt , om ikke bedre etter slipingen.  Vi er ikke 100% ferdig med disse siste prosjektene, men det blir vi etterhvert.  Øverst er før og etter bilder av det som nå er ekstrakjøkkenet.  Det har fått ny-slipt gulv og ny innredning.  Ikke helt ferdig med sokkel og rydding.  Nederst er de tre dørtypene vi har satt inn.  Det er store glassfelt i dørene nede til stue og kjøkken, mens andre etasje har fått smårutede sprosser i dørene.  Vi har ikke fått skiftet listene og malt ferdig ennå.  Idet hele tatt er listen uendelig på hva som står igjen, men skritt for skritt blir det bedre.  En ny hobby vi har fått er å være Airbnb-verter.  Vi leier ut et rom og det har bare vært morsomt og positivt.  Mens vi har disse oppussingsrundene så leier vi selvsagt ikke ut. Gjestene kan bruke ekstrakjøkkenet når de bor hos oss.  

Dette har vært hus og hage året 2014 slik det ble for oss. Med ønske om en riktig god jul og et godt nytt år.

14 kommentarer:

 1. It is a very beautiful home, Anne. I love what you have done with the garden, the kitchen, the doors, and floors, and you kept its character; it's my favorite kind of renovation. Happy New Year to you and your family. xoox

  SvarSlett
  Svar
  1. Thanks Sue. And Happy new year to you and your loved ones.

   Slett
 2. Hei! Et innholdsrikt år du har hatt, og når det endte godt er jo egentlig alt bra. Jeg hadde også jobbendringer på tampen av året, men selvinitiert, så jeg synes fortsatt det er spennende selv om det jo er litt skummelt. Kos deg med romjul, og godt nytt år!

  SvarSlett
 3. Hei! Hyggelig å se igjen bloggen din. Godt at jobb er på plass. Chelsea har jeg veldig lyst til å oppleve flere ganger. Gjorde et enormt inntrykk i fjor. Kjempefine hagebilder. Gleder meg til å begynne å planlegge for våren. Godt nytt år! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk . Kanskje vi får lage en hageblogger tur til Chelsea, evt Hamton Court garden show? Der har jeg ikke vært , men jeg har lyst. Godt Nytt år forrsten!

   Slett
 4. Så fine bilder! De kunne vært fra Chelsea alle sammen, så hagen din er virkelig fin!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk , Ingvill ! Det er jo greit å filtrere litt gjennom kameralinsen, sånn kan man jo vise fram det man liker :)

   Slett
 5. Jeg ønsker dere et riktig godt nytt år=) Måtte det bringe mange gode dager=) Vibeke

  SvarSlett
 6. Med hus og hage og jobb og... alt annet - så er det mye å holde orden og følge opp gjennom et år. Da er det godt å oppsummere og vite at man har fått gjort noe som man blir fornøyd med selv.
  Godt Nytt år - og lykke til med nye prosjekter i 2015.

  SvarSlett
 7. Godt nytt år! Så hyggelig å ha deg tilbake igjen. Du har vært savnet. Sånn er livet noen ganger, man trenger litt pauser og samle litt overskudd. Godt å høre at usikkerheten du har gått med har endt bra til slutt og at du trives i ny jobb. Flott tilbakeblikk på året. Du har jammen fått gjort mye. Ser frem til å følge deg videre.

  SvarSlett
 8. Godt nytt år!
  Ja...tiden blir fylt opp når en skal renovere og fixe i huset.
  Flotte sommerbilder også!!
  Gleder oss til vi er igang igjen:))

  SvarSlett

Kommentarer er veldig hyggelig å motta.

Juni er her

Duftende syrin har tatt over etter liljekonvallen.  Berberisen konkurrerer litt på baksiden om å ha mest duft.  Det er sommer... Og fo...