onsdag 31. mai 2017

Forsythiakrattet er historie

Vi har tatt for oss bit for bit i hagen etter vi overtok for fem år siden. Mange av buskene har fått en real runde med klipp. Nå er det forsythia som står for tur.  Den må klippes etter blomstring dersom den skal lage nye blomsterskudd til neste år.  For oss så  er skjermingen fin å ha tidlig på våren , så det var heller ikke et alternativ å ofre årets blomstring for å klippe de ned før de var i vekst.   Men for busken sin del hadde det nok vært best.
Forsythia er ikke de eneste buskene vi har forynget,  Vi har tatt for oss busk for busk og forynget litt hvert år.  Skjærsminen helt bakerst i bildet ble halvert i fjor og nå er den ikke helt monster lengre, så jeg håper det samme skjer med forsythiaen.De forvokste forsythiabuskene har vi flere steder i hagen.  I dag  ble de i sidehagen klippet skikkelig ned.   Bildet er fra noen år tilbake, før klipp gikk de de enda nærmere hellestien enn på bildet.

Veksten er finest på Forsythia når de får være naturlige , men så er det visse grenser . Det blir et ganske ugjennomtrengelig kratt og de skyter mange meter lange skudd for å få sol.  Det var nesten umulig å passere på stien bak buskene og de begynte å vokse seg langt innpå stien på plena.

Bildet nederst viser hvordan det ble det etter jeg kuttet ned krattet med Forsythia , det er bare å vente litt så spretter det opp et par fine grønne busker og hagerommet blir litt mer intimt igjen. Det blir ikke så fint rett etter beskjæring , men plutselig så har de vokst seg enorme igjen.

Det ble en diger haug med kvist som nå ligger oppkvernet i biter som dekke i den den bratte skråningen der ingenting gror.
.


3 kommentarer:

 1. Hei. En må klippe og holde ting litt i sjakk. I allefall hos meg som har en liten hage. Ønsker deg en fin dag.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
 2. Men jammen blir det fint. Her hos også er det mye nytt siden vi overtok for snart fem år siden. Det blir ikke fint om det bare får vokse villt :)

  SvarSlett
 3. Beskjæring må til, og viktig å vite når det gjøres.
  Vi har kun en forsythia, og den er praktfull om våren, ellers fungerer den godt som skjerming mot veien:-)
  Ha en fin hageuke.
  Eirin

  SvarSlett

Kommentarer er veldig hyggelig å motta.

Juni er her

Duftende syrin har tatt over etter liljekonvallen.  Berberisen konkurrerer litt på baksiden om å ha mest duft.  Det er sommer... Og fo...