onsdag 24. mai 2017

Kjøkkenvindu blomsterbeddet med noen gode stauder

Blomsterbedet foran kjøkkenvinduet er relativt nytt og her er et oversiktsbilde med masse rot og greier.   Det fikk sin form i fjor, og i år begynner staudene å bre seg utover.

Det er lammeøre,  Stachys byzantina  som virkelig har satt fart i år.   Den står foran en skikkelig klipp før den kveler akeleien.   Til tross for sin vekst-iver skal den få være der litt til, bare fordi den er så fin og hvitaktig grønn...  Den dekker også jorda godt , og det er veldig bra siden det er så tørkeutsatt på toppen av skråingen.

En annen plantevenn for slike tørre forhold er oktoberbergknapp Sedum Sopectabile  - her har jeg to stykker.  Lappen er borte , men den ene er hvit-grønn i bladene som lammeøre.  Den andre er rødbladet og er utrolig lekker sammen med de hvite tonene i bladene på de andre plantene.

En gammel stubbe blir dekket fint til av en Hosta - navnet er ukjent. Lavendelen jeg plantet i fjor kommer også sakte men sikkert.  Det virker som Lavendel tar litt tid før den etablerer seg, men så plutselig så tar den av.  Kanskje det har med at det er veldig tørt på toppen av skråningen og at alt derfor tar tid før det vokser seg til ?


4 kommentarer:

 1. So pretty. One of them sort of looks like a succulent! xoxo Su

  SvarSlett
  Svar
  1. It is a Hylotelephium spectabile/ Sedum spectabile - and it has very thick leaves and stems so it is a succulent. My garden is very sandy and well drained and these plants tolerate a lot of drought :)

   Slett
 2. Hei. Nydelige bilder. Lammeøre er jeg glad i. Passer overalt. Ønsker deg en fin dag.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
 3. Allerede frodig og fint hos deg,
  ha en fortsatt fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett

Kommentarer er veldig hyggelig å motta.

Juni er her

Duftende syrin har tatt over etter liljekonvallen.  Berberisen konkurrerer litt på baksiden om å ha mest duft.  Det er sommer... Og fo...