søndag 21. mai 2017

Flytte steinbeddet






































Det er noe med at hage alltid er i forandring.   Vi må gjøre noen drastiske grep med dekket på gårdsplassen.  Planen er å skifte ut grusen hvor jeg forøvrig kjemper den store løvetannkampen .  Det er et større prosjekt for å si det mildt, både løvetann og det å bytte grus  Jobben blir særlig stor siden grunnarbeidet ikke er skikkelig gjort i dette området.  Eller det var nok fint nok for over 90 år siden da huset ble bygget.

Så grusen les :jorda fra innkjøringen har vi tenkt å dumpe der vi i dag har steinbed.  Vi skal fylle opp dette området senere så da starter vi med gårdsplassmassene som kjøres bort uansett.

Så da må hagepute "aubrieta" , sølvarve " cerastium tomentosum", vårfloks "phlox subulata"   og nellik "dianthus  plumarius" graves opp og flyttes midlertidig.  Jeg sliter ofte litt med å få disse til å etablere seg , sannsynligvis pga manglende vanning.  Det er ekstremt tørr skråning de vokser i, så kanskje kan litt bedre jord i en bakke og litt vanning gjøre dette til en suksess.  

Har noen gode råd om flytting så er jeg takknemlig for det.  

God søndag.  






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer er veldig hyggelig å motta.

Juni er her

Duftende syrin har tatt over etter liljekonvallen.  Berberisen konkurrerer litt på baksiden om å ha mest duft.  Det er sommer... Og fo...