torsdag 28. juni 2012

Mine peoner

Peoner er en av mine favoritt planter.  Jeg forbinder de med mormors hage og sommer.  Kulerunde knopper som spretter ut i en blomstereksplosjon. 

I den nye hagen er det tre peoner som nå er avblomstret og så lurer/håper jeg det kommer en fjerde som står litt mer i skyggen og ikke har noen store knopper ennå.  Bilder og oppdatering kommer senere når jeg vet hva jeg har og om den i det hele tatt blomstrer i år. 

Her er det et par bilder av de to sortene som har avblomstret i hagen nå.  All moroa ligger i som ett hvitt og rosa teppe nede på jorda - ikke så pent men sånn er nå hagelivet. 

Jeg trodde også jeg hadde bundet dem godt nok opp, men det hadde jeg ikke ... I år har jeg ganske flatt liggende peoner.  Må fikse oppbindingen til neste år.

Faktisk så har jeg en peon oppe i Skogshagen jeg ikke har sett blomstre ennå.  Der er det sone 6-7 og det var veldig artig å se at den kom opp med flotte spirer sist vi var der oppe. 

Jeg har også en langsiktig plan om å lure til meg en liten del av mormors peoner som lever gode dager med mammas stell.  Det får det komme et innlegg om en annen gang. 

Her er mine to flotte peoner som jeg faktisk har sett blomstre i år i Eplehagen min.

Kjenner noen navnet på dem så blir jeg glad for et lite tips.


2 kommentarer:

  1. Kjempefine :)
    vi er mange som har gamle "arvepeoner", koselig å tenke på at blomster fra bestemors hage får leve videre hos oss :)

    Hyggelig at du er med og deler peonglede!

    SvarSlett

Kommentarer er veldig hyggelig å motta.

Juni er her

Duftende syrin har tatt over etter liljekonvallen.  Berberisen konkurrerer litt på baksiden om å ha mest duft.  Det er sommer... Og fo...