lørdag 30. juni 2012

Skoghagen i juni/juli

Sommerferie og en deilig helg i skoghagen.

Det er litt å passe på når vi har valgt å ha hage i huset i skogen også.  Alltid noe som vokser litt for raskt når vi er borte, men slik har det ikke alltid vært.
Hagen har blitt til siden 2006 da det gamle huset ble revet og hagen rasert av anleggsarbeid.  Sauene gav mange av 1. (og 2. og 3.) generasjons beplanting en hard start.  Spesielt da de hoppet ned fra muren og ikke kom seg opp igjen.  Det var ikke én grønn flekk igjen rundt plattingen - alle buskene var gnagd ned til rota.


Hekkene som er plantet består av alperips og svartsurbær.  I tillegg så har vi gjort opptil flere forsøk med syriner som enten har blitt beitet ned eller gått i tørkedøden. I år blomstrer 2 av 3 for første gang og de har skutt en halv meter. Veldig fornøyd med det.  Ingen sauer, gjødsel og vanningsanlegg er gull !Denne gangen fikk en bunndekker fra Eplehagen være med oppover, men den er kjedelig på bilde så den får dere ikke se.  Håper den kan vokse seg stor og fin og kvele gresset  med tiden-  ja for gresset vokser villig her i sørhellinga.


En enslig akeleie har overlevd den massive flyttingen av jord da huset ble bygget og bor bak uthuset.  Vi vil ha fler - og frøene skal fanges  :)


God hagesommer !
2 kommentarer:

  1. Spennende med nyhaging :) Trenger du frø av villige stauder kan du bare si fra, jeg har plenty av akeleiefrø, porselensveronika, aksnøkketunge og akeleiefrøstjerne. Ettårige valmuer i forskjellige farver finns også
    Nyt sommeren.

    SvarSlett
  2. Jeg er ikke helt inne i bloggrutinen ennå, så jeg oppdaget den hyggelige kommentaren først nå -

    Så snilt av deg, Tua. Jeg tar gjerne imot alle de nevnte frøene. Tanken med skoghagen er at hageopplevelsen skal være litt vill og rufsete, og at jeg kan bruke den tiden på hage som jeg har lyst til, når jeg er der.

    SvarSlett

Kommentarer er veldig hyggelig å motta.

Juni er her

Duftende syrin har tatt over etter liljekonvallen.  Berberisen konkurrerer litt på baksiden om å ha mest duft.  Det er sommer... Og fo...