lørdag 21. september 2013

De siste glimt av sommer

Enda en deilig høstdag i hagen er slutt.  Det er godt å rydde vekk potter og plante staudene som har vært en del av pottehagen ved inngangen i år.  De har nok noe bedre sjanser til å komme tilbake til neste år nå med røttene godt plantet i beddene rundt omkring.  

Det er ingen tvil om at årstiden har snudd - de vakre høstfargene begynner å gjøre sin entré.  En liten titt på de forgjengelige ettåringene og det jeg kaller inn-ut planter som georginener klarer dere kanskje?

Fortsatt riktig god helg

13 kommentarer:

 1. Så mange vakre dahlia du har! Det er jo nå de er på sitt fineste rett før de fryser dessverre...

  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja , det er en imponerende vilje til å produsere nye blomster.

   Slett
 2. Helt klart til å leve med :) God søndag!

  SvarSlett
 3. Vakre høstskjønnheter! Jeg håper de får stå i fred for frosten lenge enda:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Krysser fingrene , men vi må nok innse at det snart er slutt.

   Slett
 4. Så fine dahlia du har! Dette var noen lekkerbiskener. Kunne tenke meg flere av disse. Helt nydelige!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, dahlia var morsomme planter - jeg prøver meg på overvintring og flere skal få flytte inn i hagen til neste år. Frodig blomsterglede på sensommeren og helt til frosten.

   Slett
 5. Så flott blomstring hos deg sånn på tampen :) Nå gjelder det å nyte hver eneste en! Ble nysgjerrig på den siste røde, minner meg om Kardinallobelia, men den på bildet ser mye frodigere ut. Hm, men hva?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takker , den siste er salvie - Blaze of fire. Jeg sådde selv og fikk mange, men plantet de fleste for tett på dahliaene som tok knekken på dem med sin iver.... Jeg visste ikke hvor digre dahliaene ble - sånn går det for hagenoviser innimellom. Den som blomstrer nå (og har gjort det et par måneder) fikk stå i en blomsterpotte for seg selv.

   Slett
 6. Dette har du fått godt til !! Flotte blomer.

  SvarSlett

Kommentarer er veldig hyggelig å motta.

Juni er her

Duftende syrin har tatt over etter liljekonvallen.  Berberisen konkurrerer litt på baksiden om å ha mest duft.  Det er sommer... Og fo...