lørdag 19. januar 2013

Krysser fingrene ....

Planlegging av vårens innsats på frøfronten.  Her er noen av frøene jeg allerede har i hus, jeg håper det blir noe av noen av dem.  Fjoråret var ikke noen stor suksess for mine spede spirer. Men man er jo evig optimist ....
Det som haster mest med å få i jorden er nok Akeleiefrøene.  De trenger vel litt tid under snøen, kanskje også valmuene kan få samme behandling?  Jeg har to typer valmue - noen enkle som jeg tror er av staudetypen.  De sprer seg vel villig når de trives så jeg tenker meg litt om før jeg plasserer de i hagen.  Jeg har også forstått det som at de liker seg best direkte sådd, men siden jeg ikke gjorde i høst, så må jeg prøve innendørs.  En spennende miks av fyltevalmuer - slik som peonvalmue har jeg også på lur.

En annen nyhet for meg er Salvie ´Fire Blaze´ - se bildet som er hentet fra Plantdatabase i UK.

Sommerblomster som Cosmos, Prydtobakk og Ipomoea skal også testes ut for første gang i år.

Plantenavn Type
Såperiode inne Direktesådd Blomstring

Timian smalbladet Flerårig Mars-april mai Juni-oktober

Prydtobakk Grandiflora Ett-årig Mars-april
Juni-oktober

Kormblomst Blue Boy Ett-årig Mars-april August-September April-mai Juni-oktober

Valmue Island Mixed flerårig Februar-April
Juni-oktober

Ringblomst
Ett-årig April-juni/September-oktoberValmue


erteblomst
Ett-årig
Akeleie McKana Giant flerårig Februar-Juni
Mai-Juli

Salvia Blaze of Fire

Cosmos Candy stripe Ett-årig Februar-Mai
Juni-oktober

Ipomoea
Ett-årig Mars-april
Juni-september

Mynte

Mars-april

6 kommentarer:

 1. Hei, så spennende å komme i gang med sådden! Jeg er mer avslappet til såingen enn på mange år, men bør vel snart starte planleggingen.

  Vanlige akeleier spirer uten kuldebehandling, men mulig at du kan oppnå bedre spiring, eller at sorten du skal så er mer komplisert :-) Det skader jo uansett ikke.

  Kos deg med sådden!

  SvarSlett
 2. Gøy å få sådd litt og håper det gir deg gode resultater. For egen del har jeg bestemt meg for å så Cosmos og Blodbeger i år. Såing er liksom ikke helt min greie. Tålmodigheten blir virkelig satt på prøve spør du meg. Lekre kjøkken du har funnet på nettet, men oppussing tar jo tid. Blir spennende å følge prosjektene dine,men husk å ta kose-og hyggestunder :-) Fortsatt god søndag til deg!

  SvarSlett
 3. Gøy å få sådd litt og håper det gir deg gode resultater. For egen del har jeg bestemt meg for å så Cosmos og Blodbeger i år. Såing er liksom ikke helt min greie. Tålmodigheten blir virkelig satt på prøve spør du meg. Lekre kjøkken du har funnet på nettet, men oppussing tar jo tid. Blir spennende å følge prosjektene dine,men husk å ta kose-og hyggestunder :-) Fortsatt god søndag til deg!

  SvarSlett
 4. Så stas å være i gang med sådden:) Mange flotte sorter du har skaffet deg. Jeg satt akelejen på verandaen forrige uke sammen med litt andre slag. Jeg lurte også litt på hva jeg skulle gjøre med valmuefrøene. Fikk dem heller ikke i jorden i høst. Burde sikkert sådd dem nå, men har så begrenset med plass at jeg må prioritere mellom MÅ og BØR sortene:) Lykke til med dine. Blir spennende å følge fremover.

  SvarSlett
 5. It looks pretty. Eventually, I would like to grow a garden in my backyard too.

  SvarSlett
 6. Så herlig med litt frø-inspirasjon! Også jeg har en frøpose med akeleje på lur, kjøpte den på frøsalg i høst til redusert pris. Håper spireevnen ikke er tilsvarende redusert.

  God fredag!

  Vennlig hilsen
  Ingvill

  SvarSlett

Kommentarer er veldig hyggelig å motta.

Juni er her

Duftende syrin har tatt over etter liljekonvallen.  Berberisen konkurrerer litt på baksiden om å ha mest duft.  Det er sommer... Og fo...