torsdag 27. februar 2014

Status etter ett par uker i frøsådden


Jeg liker litt sånn instant respons når jeg dytter frø i jorda.  Aldeles ikke ofte det skjer , men sånn som dette er tilstanden pr dagens dato, et par uker etter sådd.  Forøvrig så ble bildene helt pyton i blå rødt lys , men sånn er det vel med plantelys.  Jeg gjorde et forsøk på å justere fargetonen, men det ble ikke helt vellykket.  De 'store' plantene er 'jukse-stiklinger' fra Plantasjen, altså ikke selvsådd.  Tomat , agurk, jordbær , verbena og en sort til som er borte fra hukommelsen. 

Tilbake til godsakene :

Aubrietta - hagepute spirene ble nok litt vel lange og slengete da jeg var borte.  Kanskje jeg bare burde starte på nytt for de var jo spirevillige og nå har jeg lys.

Lammeøre hadde litt samme tilstanden etter de få dagene borte, men de ser ut som om de legger på seg sakte i det nye lyset og lavere temperatur.

Salviene er jo morsomme - de popper opp med sunne gode spirer, måtte hellet vare ved :)

Kolibrimynten har også kommet seg fint synes jeg - her er det et lønnlig håp. Jo mer jeg ser på denne brennende oransje blomsten , jo fler ønsker jeg meg.  Så det er mulig jeg sår en runde til med denne . 

Resten av spirene glimrer med sitt fravær - men jeg håper jeg får se et skimt av noe grønt snart. 

Ha det godt så lenge til dere som titter innom. 
 

14 kommentarer:

 1. Det er så morro når de små spirene titter opp av jorden. Du har jo litt av hvert i pottene dine til å glede deg over. Lykke til videre med sådden :)

  SvarSlett
  Svar
  1. :) takk Håper at jeg ikke også i år tar knekken på småplantene ved å tørste dem.

   Slett
 2. Hei! Jeg ønsker meg også mer instant respons. I noen frøpotter er det lite tegn til spiring, men salvien fra egne frø spirer ganske bra. Har sådd en del forskjellige fioler som heldigvis spirer bra. Ha det så godt du også! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Neste år må jeg så fioler også. De er jo bare supersøte. :)

   Slett
 3. Lykke til med de søte små :-))

  SvarSlett
 4. Jeg ble så nysgjerrig på kolibrimynten. Den hadde jeg ikke hørt om. Googlet og fant at det er en type anisisop..? Så spennende! Jeg visste ikke at det var mulig å få den i orange.
  Du ser ut til å være godt i gang. Det øker på sakte men sikkert her også. Eller i rykk og napp kan jeg vel si. Med skikkelige rykk når jeg prikler om fulle småpotter til en mengde enslige ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg tror du har rett i at det er en slags anisotrop (Agastache aurantiaca er det latinske navnet). Den er ikke langlivet så jeg satser på at har sådd den så tidlig at jeg iallefall har glede av den i år. Herdigheten tror jeg er litt i underkant av min H(3)/4 hage, men sol og veldrenert er det her... du har jo kommet et godt stykke lengre enn meg, for jeg er ikke i nærheten av å tenke prikling ennå :)

   Slett
 5. Så deilig med spiring, selvom alt kanskje ikke har kommet igang enda, så er det vår når sådden er i jorda =D

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg håper jo at resten kan finne på å sende opp en fin spire eller to også. Utålmodig.no :)

   Slett
 6. Så moro! Det er deilig når det spirer. Gratulerer masse med det. Frister veldig å gå i gang.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant det begynner å klø noe alvorlig i såfingrene nå ;)

   Slett
 7. Ja det gøy med frø som spirer med en gang. Jeg liker også de best. Du har fått frem mange flotte spirer!

  SvarSlett

Kommentarer er veldig hyggelig å motta.

Juni er her

Duftende syrin har tatt over etter liljekonvallen.  Berberisen konkurrerer litt på baksiden om å ha mest duft.  Det er sommer... Og fo...