lørdag 7. juni 2014

Dagens utvalgte

Dagens utvalgte :

Dette er planter som jeg har for første gang i Eplehagen eller som blomstrer for første gang.  De to første er par nyinnkjøp - de fikk flytte inn fordi de har kule blader.  Det ene er en hagestikle ´Jade frost´  Eryngium -og det andre er en Bergnapp ´frosty morn´- Hylotelephium syn Sedum. 

Så har jeg lykkes med ett (!) stykk frø av en godt dryss på en håpløs tørr plass - det er en Sibir valmue, Papaver croceum. Jeg likte at den var hvit, de gule og oranskje viste seg ikke.  

Så en akeleiefrøstjerne som ikke har blomstret før i Eplehagen.  Den er ikke dum! Bare litt lavere enn planten foran , som jeg håper er en Mariaklokke.

De neste tre er rosa Rosekrager Tanacetum coccineum - ´me like´ og det gjør sneglene også. De gjør kål på de små frøplantene på en natt.  Men jeg har klart å redde noen og nå blomstrer de.

Så en rød sporblom, Centranthus ruber som blomstrer for første gang.  Den kjøpte jeg av Else i Hagen på Amfjell i fjor.  Jeg håper den trives hos meg - for den har nøyaktig samme farge som Clementine Red akeleien og det er bare innertier om Rød sporeblom kan blomstre litt parallelt eller avløse akeleien.

Siste blomst ute er en peon som ble delt og flyttet - og i år kommer den flott med knopper. Det gjorde den ikke før ble flyttet, men tørr, skrinn jord gjorde susen.

Nyt pinsedagene !

3 kommentarer:

  1. Så herlig at peonen står med knopp! Interessant å høre at den likte å få stå et tørt sted. Mange herlige farger på blomstene dine.

    SvarSlett
  2. Så mange flotte du har i hagen=) Koselig å se igjennom blogginnleggene dine. Håper du får ei fin pinsehelg=) Vibeke

    SvarSlett
  3. So kjekt å sjå at sporeblomen trivast i hagen din. Han er i godt selskap med mykje anna fint ser eg. Ha ei flott Pinse, og takk for kommentar på bloggen min.

    SvarSlett

Kommentarer er veldig hyggelig å motta.

Juni er her

Duftende syrin har tatt over etter liljekonvallen.  Berberisen konkurrerer litt på baksiden om å ha mest duft.  Det er sommer... Og fo...