mandag 9. juni 2014

De ´ville´ storkenebbene
Det er tid for geraniumene til å vise seg fram.  Det er en planteslekt som jeg har fått mer og mer sansen for. De har flott frodig bladverk og de kommer med forskjellige farger og egenskaper.  Av en eller annen grunn har jeg ikke fått med meg plantenavn på alle her.  Den øverste blå og nederste blå er den samme planten og det er en Geranium himalayense ´Johnson blue´ - Prakstorkenebb. Geranium sanguineum, Blodstorkenebb trives godt i hagen min det er jo en solrik og kalkrik skråning, den får bo under epletrærne der ikke mye som trives.  Geranium x cultorum ´Orkney Cherry´ Blodstorkenebb er en lekker liten sak med mørkt bladverk og sterkt rosa blomst.  Geranium Camtabrigese 'Biokovo' - Storkenebb trives under epletreet, blomstrer for første gang i år.  Den aller siste er egentlig to - men den forrerste har ikke kommet med blomst ennå.  Bladene er variegerte, men blomsterfargen er ukjent foreløpig. Den har jeg ikke notert hvor og når den kom inn i hagen, og heller ikke sorten.  Den bak har jeg notert er en Geranium lambertii, men jeg synes ikke den likner på bilder på nettet.  Alt i alt så er det vel bare å glede seg over at det vokser og gror, med eller uten navn.  

6 kommentarer:

 1. Jeg synes også de er veldig fine, og har et par eksempler i hagen=) Jeg vet jo aldri navnene på mine… Nyt mandagen=) Vibeke

  SvarSlett
 2. De er så søte, og perfekte i en litt uformell del av hagen (dvs hele min hage :D ). Jeg har mange sorter, kanskje ikke så mange rent ville, i feriehagen. Tar også vare på noen frøplanter hvert år. Må visst blogge litt om det snart! :)

  SvarSlett
 3. Nydelige alle sammen! jeg har også fått sansen for geraniumene, men har ikke så mange enda. "Biokovo" har jeg også, og gleder meg til den blomstrer, den er så søt!

  SvarSlett
 4. Ja absolutt fine uansett hva de heter :)

  SvarSlett
 5. Hei! Jeg er så glad i storkenebb.. Det er junihagen. Flotte bilder. Anne

  SvarSlett
 6. Storkenebb er fantastiske planter :) Jeg er hekta og har samlet ganske mange av de i hagen. Favorittene er Patricia (cyklamenrosa) og Rozanne (blå, men blomstrer overdådig helt til frosten kommer).

  SvarSlett

Kommentarer er veldig hyggelig å motta.

Juni er her

Duftende syrin har tatt over etter liljekonvallen.  Berberisen konkurrerer litt på baksiden om å ha mest duft.  Det er sommer... Og fo...