søndag 29. juli 2012

Hagehelg

Regnværslørdag gav en hagesøndag... Etter en liten ekstra omgang med gjødsel i pøsregnet.


Jeg syntes det var litt nakent her og der i hagen.  Sambo  er sikkert ikke enig - men han er ut på seiltur så da er kysten klar....


Pelargonier til tørk i sola .  Det var litt mye regn i går for dem.  


Rosene blomstrer men jeg har visst fått det som er av sykdom på dem, og særlig svartflekk.  Det blir ganske nakne roser av slikt.  Planen var derfor å stikke innom hagesentrene for å se hva som var av sommerblomster.  Jada - jeg vet at det er slikt amatører driver med, de proffe sår selv ;)  Uansett så dro jeg avsted i plaskregnet, tenkte at jeg iallefall kan handle noen Asters - de er det jo sesong for nå.

Resultatet av andleturen fra 2. trappetrinn....
Innom Kolsås hagesenter først.  Det er et sted jeg liker veldig godt. Både personalet og utvalget er flott synes jeg, men det koster jo litt der.  Kom ut med en lekker georgine og flotte potter som jeg tenkte å ha noen av de store pelargoniene og den nevnte georginen.  I tillegg så hadde de beinmel - det har jeg lett etter flere steder.

Vel så  dro jeg til Plantasjen - der tenkte jeg å kjøpe disse Astersene da.  8 stk landet i kurven og jeg kunne ha gitt meg der.... Men ved inngangen stod en nydelig klematis - perfekt i den framtidige rosebuen , sammen med Lykkefund rosen var tanken.

Så var det 30% på endel av utvalget og jeg hadde noen flere Heuchera på ønskelisten.  Vips så var to små .og en litt større bringebærrød--- opp i kurven sammen med 2 klematiser - en sart rosa og en lys burgunder og 2 rosa georginer til., og ikke minst en liten mystisk plante som så fin ut sammen med Heuchera. Husker ikke navnet i farta. 

Sånn går det når hagegalskapen slår til , eller var det handlelysten.

OBS!  Handleposene til Plantasjen går i oppløsning når man handler i regnvær.  OBS!
Jeg kom midtveis i trappa da bunnen røk på to av posene samtidig.  Den ene klematisen fikk seg en skikkelig knekk på stilken - resten av plantene mistet noen kopper og noen greiner, men det gikk ganske bra.

Så søndagen ble brukt til å grave, plante , potte om og rydding rundt om i hagen.  Fikk også testet min nye rosesaks for å fjerne alt angrepet bladverk og avblomstrede roser - den var i grunnen smart.  Den klipper og så holder man i klypa slik at syke blader går rett i søppelposen.  Ikke noe mellomlagring på bakken som jeg er rå til å gjøre.
Den eneste solhatten som blomstrer - de andre har vært på sneglefest!
Takk for besøket og ha en riktig fin ny uke!

2 kommentarer:

 1. Ja, sånn kan det gå når mannen er borte...
  Halvproffe gjør begge deler - sår - og etterfyller med kjøpeplanter. Alltid noe som må byttes eller suppleres nå utover uansett hvor (over)fullt noen synes det er fra før!

  Takk for hyggelig kommentar i bloggen min :-)

  SvarSlett
 2. Det er lett å shoppe når en først er i gang. Vet alt om det der... ;-)
  Du fikk kjøpt mye fint. Ha en fin ny uke!

  SvarSlett

Kommentarer er veldig hyggelig å motta.

Juni er her

Duftende syrin har tatt over etter liljekonvallen.  Berberisen konkurrerer litt på baksiden om å ha mest duft.  Det er sommer... Og fo...