torsdag 19. juli 2012

Skoghagen i juli.

Skogshagen ligger 500 moh i innlandsklima og det gir kalde vintre.  Vi regner det som en H7 hage og har stort sett vekster som tåler dette.

I sommer har det regnet mye og det kan vi se.  Buskene vokser masse fra gang til gang vi er der.  Nyplantingene fra høsten 2011 har også overlevd selvom vi glemte å slå på vanningsanlegget da vi reiste på ferie.  Vi har fortsatt ikke slått det på - det virker jo som dette regnet ikke tar slutt....
Her blomstrer Hurdalsrosen for første gang!

Her er en annen skjønnhet - dette er en peon jeg plantet i fjor.  Blomstervillig.  Jeg vet ikke hva den heter - jeg valgte den fordi den var merket med god herdighet,  Og det ser jo ut til å stemme .

Takk til alle som titter innom .

9 kommentarer:

 1. Hei
  Klart jeg vil besøke bloggen din :) Koselig med en invitasjon;)
  Du har utrolig flott blomster i hagen din ♥ og ikke minst epletrærne :)

  Masse klemmer fra meg

  SvarSlett
 2. Min erfaring er at det så absolutt ikke er regnet som skader plantene, men derimot tørken. Men det er jo mer trivelig å stelle i hagen når været er fint. Det ser ut til at det er mye som trives hos deg, selv om hagen ligger så pass høgt. Lykke til med både roser og peoner

  SvarSlett
 3. Takk for koselige kommentarer. Jeg er glad for alt besøket jeg kan få. Det er så mange gode råd man trenger, og så mange hageentusiaster som deler :)

  Jeg tror du har rett Margrethe - det er utrolig frodig i år...

  Hilsen hageamatøren :)

  SvarSlett
 4. Flott rose den hurdalsrosa. Den tåler det meste. Den peonen heter 'Bowl of Beauty'
  Den er veldig pen. Har mange av den her og den blomstrer trofast hvert år.

  SvarSlett
 5. Hei og takk for koselig invitasjon inne hos Landlige og romantiske hager <3 Eg har selv en blogg i tillegg til mine tre facebook grupper som eg har utrulig stor glede av. Det er veldig artig å kunne dele både hagegleder og eventuelle "sorger" med andre hageentusiaster gjennom disse gruppene og ikke minst gjennom bloggingen:))Leste at du har flyttet til England... så spennende det må være:)Klimaet der kan vel ikke helt sammenlignes med det vi har eg vil eg tru, og da har jo du også muligheten til å kunne glede deg over andre og mindre hardføre stauder og planter i hagen din der enn vi kan her i Norge :)

  Likte forøvrig veldig godt bildet du har tatt av det flotte gamle huset med grønne lister som er omgitt av dei skjønneste markblomster... Vakkert <3

  Ønsker deg en flott sommer videre <3

  Klemmer fra Catharina

  SvarSlett
 6. Takk Marit for navn på peonen. Hurdalsrosen er en av mine store favoritter - den er herdig, blir stor som et tre om den trives og har de skjønneste rosa rosene.

  Catharina , vi er vel hjemme på andre året etter to år i England. England har masse hagekultur og interessen har vel egentlig blomstret opp mens jeg var der.

  Det gamle huset er faktisk nytt i 2006, men mannen i huset ville gjenskape huset som stod på tomten i sin fineste stas. Det som stod var pillråttent. Jeg kan kanskje lage et lite innlegg om huset i skogen når høstmørket senker seg .

  SvarSlett
 7. Nydelige blomster og bilder.
  Bowl of beauty har jeg også er ett syn som må nytes.

  God helg ,Marit.

  SvarSlett
 8. så nydelig pion og hurdalsrosen er alltid vakker. God rose og ikke minst herdig. Kjempeflott blogg du har, jeg tar gjerne turen innom igjen :)

  SvarSlett
 9. Jeg kom bare lige forbi.
  Smukke blomster.
  Gode billeder.
  Tak for kigget.
  Ha´ en dejlig aften.

  SvarSlett

Kommentarer er veldig hyggelig å motta.

Juni er her

Duftende syrin har tatt over etter liljekonvallen.  Berberisen konkurrerer litt på baksiden om å ha mest duft.  Det er sommer... Og fo...