onsdag 18. juli 2012

Ny støttemur - Del 1

Etter 90 år solid arbeid begynte muren ved inngangen å takke for seg.  Nå er vi igang med bygging inne, men siden det er vanskelig å følge opp snekkerarbeid i ferien måtte vi finne andre prosjekter til de to flinke karene.  Da ble det med litt rådslaging bestemt at vi gjør om muren.  Det er jo et ekstra prosjekt og kronene triller avgårde på innvendig oppussing så helt rett fram var det ikke å sette igang. 


Sånn så det ut før jobben med muren startet. Det som allerede ligger foran er hauger med masse som ble tatt ut i forbindelse med byggingen.  Og mer masse skal det bli...

Det er en tung jobb å plukke ned en slik mur - ikke mindre tungt å lage nytt fundament ei heller å få alle steinene på plass igjen.

En superflott klatrehortensia dekket muren og lyste opp i den mørke kroken, men den er fjernet for å få ordning på tingene. Vi har beskjært den kraftig og pakket inn røttene med jord og plast i håp om at vi klarer å holde liv i den.

Slik ser det ut i  midten av juli - følg med for å se endelig resultat.

Bildet er tatt fra andre etasje - så vinkelen er litt rar.  Det som kan anes på bildet  er grøfta som muren skal fundamenteres oppå.  Nå er grøfta klar, til å fylles med stein og så skal muren mures opp igjen til gammel høyde. Muren vi tok ned var en tørrmur, men vi velger å sette den opp med drenering i bakkant og med mørtel mellom steinene.  Dette er fordi det vil gjøre muren noe lysere og dermed litt hyggeligere.Vi har også planlagt lampepunkter i muren for å få til en god annonsering av inngangen til huset.  Man skal slippe å ha følelsen av å gå inn i et mørkt rom.

Gleder meg iallefall til gårdsplassen er tømt for stein igjen....  

1 kommentar:

  1. Det er litt av et prosjekt dere har begynt på! Det blir spennende å følge med på hva som skjer :-)

    SvarSlett

Kommentarer er veldig hyggelig å motta.

Juni er her

Duftende syrin har tatt over etter liljekonvallen.  Berberisen konkurrerer litt på baksiden om å ha mest duft.  Det er sommer... Og fo...