torsdag 12. mars 2015

X-faktor Gul


Første gule kandidat til X-faktor - det er rosen Peace.  En velkjent og god gule rose med et sterkt budskap i disse urolige tider.  Den gleder hvert år.  Den bodde i hagen da vi overtok og den skal få være med videre.  En av planene for hagen er å få plante noen gule markdekkende roser som selskap.  

En annen god gammel kjenning i Eplehagen er de klassiske gule dagliljene.  De trives og blir stadig fler.  Nå har jeg også begynt å dyrke dem fra frø , for hyttehagen trenger disse synes jeg.  Enkle villige og deilig duft gjør disse til en god favoritt.  Den gjør seg også veldig bra med rødt bladverk. som denne røde vrihasselen.
Den vakre skjermen er i fra dill i blomst.  Er ikke den vakker ?  Den er en skikkelig runner-up

Denne røveren her er jo ingen blomst, men den er gul og fin!  ´Heuchere Caramel´


Dette er også en gammel og god staude i hagen her.  Sibir iris - jeg har ikke sortsnavn ettersom den har bodd her lengre enn oss.  Den er så fin mot epletreet synes jeg.  

Så tilslutt så er min vinner av de gule i hagen.  En navnløs gul akeleie.  Kjøpt som frøplante på Hagemessen første våren i Eplehagen .  Og jeg vil så gjerne ha mange av den - bare se under på bildene fra Chelsea Flowshow 2014.  Dere aner ikke hvor mange bilder jeg kom hjem med akeleier.  Det var ikke få.  Det er en vakker ´fyll´plante med sine tette og flotte bladrosetter.  Bladene er flotte gjennom det meste av sesongen og dekker spesielt godt nedvisnede løkblomster. Det kan nok være at jeg skal være på jakt etter  Aquilegia Chrystantha som har en blekere gultone med en aning rosa som tilskudd, jeg tror den vil være flott sammen med mange andre planter i pastelltone.


Sjekk de andre flotte bidragene i X-faktor gul og rosa - og her finner du mine hvite og rosa favoritter.

2 kommentarer:

  1. Flotte bilder av gule blomster. Rosa var aldeles nydelig! Ha en fin dag og lykke til!

    SvarSlett
  2. Skikkelig flotte, gule kandidater Anne Karin! Peace er en vakker rose- og så spennende at du prøver å frøså dagliljer. Du må holde oss informert om resultatet! :-D
    Ha en fortsatt fin dag
    Stein

    SvarSlett

Kommentarer er veldig hyggelig å motta.

Juni er her

Duftende syrin har tatt over etter liljekonvallen.  Berberisen konkurrerer litt på baksiden om å ha mest duft.  Det er sommer... Og fo...