søndag 8. mars 2015

X-faktor Rosa

Jippi og hurra for gjensynet av X-faktor Blomster.   

Det er noen planter som er favoritter fordi de har vært i hagen lenge, og som kommer igjen trofast år etter år.  Andre er favoritter fordi jeg har passet på de fra de var små frø.  Andre er igjen favoritter fordi de representerer hagevenner.

Her er et deilig rosa bildedryss .... og HER finnes enda fler rosa blomster Dette er Cosmos  og de er dyrket fram fra frø. Frøene er høstet fra fjorårets ´Candy Stripe´ planter og de har litt ulike nyanser fra de lyse uten tydelige striper - til det klart stripede..    Enkle og lettdyrkede, og store frodige planter som gleder med blomstring hele sommeren.  Dette er toppfavoritten av rosablomstene i Eplehagen.


Dette er praktprestekrage og de er også dyrket fram fra frø. Fargene er sterke og glade.    Sneglene er noen hissige motstandere, men frøene er heldigvis spirevillige og noen planter har overlevd de stadige spiseorgiene til brunsneglene.  Dette er stauder så de ser jeg forhåpentligvis igjen i år også.
Pelargonier hører til et gammelt hus , men det er ingenting i veien for at de kan være av den spestige sorten i forhold til form og farge.  Den øverste er en ´Peppermint Star´og den nederste har jeg ikke noe navn på.  Det er også en stjernepelargonia, der bladverket er i rødt i senter og limefargede kanter.
Pelargonia er en typisk ´ta en stikling og la den vandre´-plante.  Disse er i fra en herlig hagevenninne og de kniver helt i tet på favorittlisten av den grunn.  Noen lykkes jeg med å overvintre , mens andre går over i blomsterhimmelen. 
11 kommentarer:

 1. Ingen sommer uten Cosmos , pyntekorg! De er så takknemlige å dyrke selv fra frø. Nydelige bilder av dine, lykke til!

  SvarSlett
 2. Herlige blomster med flotte farger. Også så kjekt å få de frem fra frø. Supert.

  SvarSlett
 3. Cosmos er toppfavoritten av egensådde sommerblomster! Ikke minst sorten 'Candy Stripe*.

  SvarSlett
 4. Cosmos har helt klart blitt en stor favoritt her også! Nydelige bilder du viser :)
  Så fin den tofargede pelargoniaen du har!

  Lykke til!

  SvarSlett
 5. De rosa er jo noen av de søteste i hagen=) Håper alt er fint=) Vibeke

  SvarSlett
 6. Vilka skönheter, allihopa.

  SvarSlett
 7. Så mange fine skjønne rosa nyanser :) Hyggelig at du er med på konkurranse!

  SvarSlett
 8. Flotte! En sommerlig rosa kandidat. :)

  SvarSlett
 9. So beautiful, Anne. I like how you saved the seed to grow them.

  SvarSlett

Kommentarer er veldig hyggelig å motta.

Juni er her

Duftende syrin har tatt over etter liljekonvallen.  Berberisen konkurrerer litt på baksiden om å ha mest duft.  Det er sommer... Og fo...