torsdag 12. mars 2015

X-faktor Hvit

Den skjønneste hvite , ja hvilken skal man velge?X-faktor favoritten i rosa - kommer jo også i hvitt.  Ikke dumt med Cosmos 'Purity'.  Det er helt klar fler med meg som liker denne stolte kavaleren, og det er en god egenskap.En søt staude som har flotte spir i hvit er verbascum 'Flush of White'.  Nå sår jeg både selvhøstede og kjøpte frø og begge del er spirer.  Ikke verst.


Den lurvete peonvalmuen 'Swan Feather ' er en skikkelig rufseste ball i beddet.  Blomstene gjør seg, men bladverket er litt æsj.  De kan gå langt bak i beddet så noe annet morsomt kan dekke til sorgen.  Men selvom blomsten er festlig, så når den ikke helt opp i denne interne X-faktor runden.
En trofast traver i beddene i Eplehagen er hvit floks.  Den bodde ved de røde rosene, men den hvite floksen konkurrerte så intenst at den måtte flytte.  Nå står de ved inngangsbeddene som har mer rosa og blått. Den er delt og plassert litt her og der, men de ble litt for uelsket da de bodde med de røde blomstene og derfor rykker de ned fra pallen. Hvit allium - den ble en favoritt da den kom i blomst i fjor.  Er den ikke flott?  Humlene elsker den. Denne var ny i hagen i fjor og jeg håper den vender tilbake igjenMormors dupper - Duppesoleie - hardfør som bare det.  Dette eksemplaret koser seg i skoghagen som er i sone H6.  Romantisk og trofast.  De kommer når påskeliljene takker for seg der oppe i skogen.  Veldig kjekt med staude som nesten er som en liten busk, men som visner helt ned så man slipper snøbrekk. Mormors dupper hører helt klart til i en nostalgisk hage, for dette er barndommens sommer.

Aller sist presenterer jeg  irisen 'Butter and Cream' som absolutt har det lille ekstra...  Jeg er faktisk litt forelsket i denne delikate irisen.

Denne har jeg bare en av , og det gjør den ikke mindre stor i mine øyne. Jeg synes den er elegant og ekstra eksklusiv .Den må derfor bli X.faktor kandidaten min for hvite blomster.

Sjekk de andre flotte bidragene i X-faktor hvit , gul og rosa - og her finner du mine gule og rosa favoritter.
14 kommentarer:

 1. mange fine hvide blomster, men kan godt forstå du valgte irisen...den er da godt nok særligt smuk.

  held og lykke.

  SvarSlett
 2. Her var det mye vakkert, Anne Karin! Irisen var vakker. Det var cosmos og verbascum også. Duppesoleien skal jeg merke meg og plante i hagen. Jeg liker slike planter som er hardføre og nøysomme! :-)
  Lykke til i X-faktor!
  Stein

  SvarSlett
 3. Så mange flotte blomster! Cosmos er nydelige, men den rufsete peonvalmuen var også morsom og flott. Likte hvit allium også. Men Irisen var vakker da :-). Ha en fin kveld og lykke til!

  SvarSlett
 4. Vitt är fint, du har många sköna vita växter, och Irisen är magnifik.
  Lycka till!

  SvarSlett
 5. Nydelig iris! Jeg får aldri nok hvite planter
  Lykke til!

  SvarSlett
 6. Dejlige fotos af hvide, rene skønheder - og for mig er cosmos en af sommerens gentagende favoritter :0)
  Havehilsner fra Katinka

  SvarSlett
 7. Många fina vita blommor men jag håller med dig om irisen den är så fin. hoppas jag får blommor på min nysatta också
  Ha en fin och skön fredag
  och lycka till
  Kram Meta

  SvarSlett
 8. Så mange vakre, hvite blomster, og valget ditt av irisen var svært så bra. Lykke til.

  SvarSlett
 9. Elle melle.. Ikke lett å velge her nei :-)) Lykke til!

  SvarSlett
 10. Så mye å velge i! Jeg liker verbascum veldig godt, og i år har jeg kjøpt cosmos frø hvite.
  Lykke til i konkurransen:-)

  SvarSlett
 11. Oi, for en lekker Iris! Skjønner godt at den ble trukket som kandidat i hvitt. Nydelig! Lykke til :-)

  SvarSlett
 12. Den irisen plantet jeg i fjor, og er spent på å se den i blomst. Moro å se et så fint bilde av den:)

  SvarSlett

Kommentarer er veldig hyggelig å motta.

Juni er her

Duftende syrin har tatt over etter liljekonvallen.  Berberisen konkurrerer litt på baksiden om å ha mest duft.  Det er sommer... Og fo...