onsdag 17. juli 2013

Dahlia - for første gang fra knoll i Eplehagen

Jeg kjøpte noen Dahlia i fjor og ble betatt.  Dessverre så skjønte jeg ikke før det var seint på sesongen at de som masseproduserer stiklinger, dyrker de i trange plastnett slik at knollen ikke kan utvikle seg.  Det var så skuffende og det var skikkelig leit å kaste plantene på komposten når frosten kom. 

I år kjøpte jeg noen knoller og de ble startet innendørs.  De var bare en knoll som ikke kom med noe grønt.  Alle de andre har fått plass i Solbeddet , sammen med roser og zinnia, oljeplante og litt annet.

Her er de to Dahliaene som blomstrer for første gang og vennene deres.  Den med mørkt bladverk er 'Dragon Ball' , og så er det den andre som jeg ikke har notert meg navnet på.  De som står med knopper i bakkant er en Dahlia cactus mix - spennende å se hvilke farger de kommer med. 


9 kommentarer:

 1. Så nydelige. Jeg liker så godt de med mørkt bladverk. Håper du får beholde georginene dine i årevis framover :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, krysser fingrene og håper det beste :)

   Slett
 2. Ja, jeg har også fått dilla på disse vakre blomstene! Jeg dyrker mange frem fra frø, og i løpet av sesongen får de ganske store knoller. Problemet med dahlia er å huske å ta de inn før det er for sent. Dine var veldig flotte!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk ! Du må hjelpe meg med å huske på å ta de inn. :)) Prosjektet til Bille har vært inspirerende så kanskje prøver meg med frø til neste år.

   Slett
 3. Kjempefine var de. Jeg har fullstendig dilla på Georginer. Alle mine knoller fra ifjor ble spist opp av mus under lagringen:(( Så i år har jeg kjøpt mange nye. Foreløpig kun 1 av dem har kommet i blomst. Men plutselig kommer de og da står de jo til frosten kommer:) Blir spennende å se de andre hos deg når de kommer i blomst.

  SvarSlett
  Svar
  1. Skrekk og gru - er det mulig - spist av mus. Jeg hadde vel heller sett for meg at de tørket inn eller sånt noe som gjør at overvintringen ikke går som den er planlagt. Det er nok de mest spenende som blomstrer nå. De i cactus mixen tror jeg ikke er så uvanlige.

   Slett
 4. Så flotte dahla! :) Jeg er jo også frelst på disse, men da jeg nylig var i feriehagen var det kun et par "kjedelige gamle" i krukker som var begynt å blomstre. Den 'Dragon Ball' har jeg også, først syntesjeg den var rar men så ble jeg veldig glad i den, den er helt spesiell. Min var ikke så blomsterrik i fjor, men det kommer seg sikkert i år.
  Blomstertypen på den siste du viser har jeg vel ikke sett før, den var litt utypisk Dahlia, og spennende. Skikkelig frodig bed hos deg, lett å se at de trives. Ha fine dager! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Og så snart jeg hadde postet så jeg jo at bladverket er Zinnia :) Fin uansett!

   Slett
  2. Jeg har oljeplante i bakkant av Dragon Ball og en av de vanlige cactus dahliaene som blir diger foran der. Kombinasjonen av bladverk var ikke så veldig dum synes jeg. Bonusen med Dragon Ball er at blomstene også var veldig pene - selv når de er på hell. Og helt riktig - det er en Spindelzinnia med de små røde blomstene. Den er en av frøplanene som overlevde min mishandling og tilslutt sneglegnafsing.

   Slett

Kommentarer er veldig hyggelig å motta.

Juni er her

Duftende syrin har tatt over etter liljekonvallen.  Berberisen konkurrerer litt på baksiden om å ha mest duft.  Det er sommer... Og fo...