tirsdag 16. juli 2013

Rosene er i gang


Det var litt å juble over når det første rafset var gjort i hagen.  Rosene er i gang.  Ja, faktisk så er vel iallefall tre av dem over sitt beste allerede. 

Lykkefunn må ha vært fantastisk spesielt når knoppene åpnet seg.  Til neste år så håper jeg at jeg får se den fasen også.  Den er uansett utrolig blomsterrik og har et godt debut år.  Klematisen jeg plantet som selskap ser jeg ikke noe til - så der tok nok barfrosten et offer.

Det er morsomt å se at den røde nellikrose 'F.J. Grootendorst' kommer seg etter flyttingen.  Den har bare halve høyden ennå, men det blir nok bedre etter som den får vokst seg til.

Rosebeddet eller forsøk på flammebed i solveggen har blitt frodig og flott på de to ukene jeg var borte.  Her var det ikke noe ugress en gang.  Det er nok litt vel tørt her og planen er å få opp et vanningssystem som vanner noen få minutter hver kveld.  Da blir det nok veldig god vekst her.  De røde rosene i dette beddet har jeg ikke noe sortsnavn på - de stod her da jeg flyttet inn. 

Navnet er også ukjent på den store rosebusken ved inngangen, bildet nederst til høyre og et lite bilde i toppen.  Hvis noen kan våge seg på å gjette navnet, setter jeg pris på det.  Den sprer seg med rotskudd, og jeg innbiller meg at det kan være noe gammelt noe. 

Rosa rugosa 'Hansa' har dempet seg og er ikke med i denne kollasjen.  Den har så fantastisk duft og det er gledelig å se at de buskene som ble klippet helt ned kommer seg fint.  Neste gang jeg tar en runde med greinsaksa friseres den andre enden av skråningen. 

 

2 kommentarer:

  1. Så flotte roser Anne Karin! Spesielt den nede i høyre hjørne. Den minner litt om Constance Spry, men jeg ser jo det ikke er den, for den er spinklere og mye mer rosa i blomsten. Vakker er de uansett ;-)
    Ha en fortsatt riktig fin kveld!
    Stein

    SvarSlett

Kommentarer er veldig hyggelig å motta.

Juni er her

Duftende syrin har tatt over etter liljekonvallen.  Berberisen konkurrerer litt på baksiden om å ha mest duft.  Det er sommer... Og fo...