mandag 12. august 2013

Skoghagen i august

Det har skjedd mye de siste dagene og alt var ikke så lett å planlegge.  Det største og viktigste er at yngste bonussønn har fått skoleplass og flytter hjem til Norge for å studere.  Riktignok langt unna faren og meg, men vi tror han kommer til å få det veldig fint på studiestedet han valgte.   Utfordringen nå er å finne et sted å bo for ham.  Det ordner nok far og sønn når de er på studiestedet, men dette ble selvsagt det vi har brukt tiden på i helgen.

Huset i Eplehagen har også vært i fokus de siste ukene.  Jeg har fått hentet endel av bøker og sånt som var pakket ned på et lager.  Nå tømmer vi det eksterne lageret og kjelleren er full.  Det føles som om jeg er på et sted mellom søppeldynga og
 julekvelden.  God å få noen savnede ting på plass og sortere ut ting som skal på loppis og i søpla.  Viktig at det som skal til loppis også er litt organisert for å lette jobben til arrangørene. 

Ingenting av dette er så bloggbart, så her kan dere kose dere med litt stemningsbilder fra skogshagen fra helgen.  Jeg er fortsatt litt deppet over tilstanden der oppe etter saueherjingene, men litt er det jo å glede seg over allikevel.

Ha en riktig god uke!

 

12 kommentarer:

 1. Vakre bilder! Dyr kan gjøre veldig mye skade på planter, så jeg forstår at du er deppet over det. En blir jo så glad i plantene sine...

  Ha en ny fin uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Marit . Ja man blir jo glad i frodigheten som plantene gir - og når vekstsesongen er kort og jordsmonnet magert så tar hver cm vekst tid. Veksten settes mange år tilbake når det beites ned på denne måten , da kjennes det surt lenge også. Men rosen som alltid har vært litt liten og puslete , gleder masse - ugress er fint det også , må bare tas med rota før det frør seg :)

   Slett
 2. Hei Anne Karin. Så vakker beliggenhet skogshagen din har! Ja, det er skikkelig irriterende når dyr ødelegger bed og hager, men forhåpentlig kommer det meste tilbake neste år. Jeg hadde store problemer med bever, rådyr, elg og vånd de første årene i min hage. Sakte men sikkert har jeg plantet ting de ikke liker midt blant yndlingsrettene deres. Jeg har surret hønsenetting rundt alle prydtrestammer og satt opp gjerder. Mye slit og en del som nok ikke er særlig estetisk ønskelig, ,men endelig har det meste i hagen fått stå i fred! Nå er det bare ekstremvintre og merkelig vår som lager bekymring, men det hører vel med til hagelivets mange gleder og sorger ;-)
  Ha en fortsatt riktig fin dag.
  Stein

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Stein. Det ordner seg i skoghagen med tid og stunder, men tiden strekker ikke til i år. Sånn er det vel å renovere et hus og fikse hagen hjemme. Beliggenheten er heldigvis uberørt av litt mindre grønne fingre :)

   Slett
 3. Flotte bilder, til tross for ull-gnafserne. Det er jo ofte at sesongen ikke blir hwelt som man hadde tenkt, og da e det godt å nyte det som faktisk finnes. Måtte forresten smile litt av midt mellom søppeldynga og julekvelden, hehe :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Bille. Vi er ganske gode på å sette pris på det som er bra i hagelivet ,mer enn det det kanskje høres ut som :)

   Du vet når ting har ligget lenge i kasser så glemmer man dem. F.eks så hadde flyttefolkene fra London - Oslo flyttingen , pakket en hel kasse med engelske interiørblader. Følelsen da jeg åpnet den var en blanding av julekveld og oppgitthet ;) Disse kassene har ikke sett lys på snart fire år , så denne generaloppryddingen er deilig !!

   Slett
 4. Nydelige bilder! Så herlig å få rydde opp og organisere. Skjønner godt gleden din over det! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, ja turen fra kaos til orden kan godt være en opptur.

   Slett
 5. Vakre stemningsbilder. Det er litt blanda følelse det der å finne igjen ting som man har glemt, men som man en gang har tatt vare på. Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, ja det er sikkert og visst - sant å si så tar man jo vare på altfor mye, Det er vanskelig å gi slipp, men det kommer seg :)

   Slett
 6. Du har en så koselig blogg og viser så
  koselige bilder. Dessuten skriver du godt.
  Og for en beliggenhet huset ditt har!

  SvarSlett
  Svar
  1. Oi , det var mye ros på engang - 1000-takk for at du tar turen innom og atpåtil legger igjen en så fin beskjed.

   Slett

Kommentarer er veldig hyggelig å motta.

Juni er her

Duftende syrin har tatt over etter liljekonvallen.  Berberisen konkurrerer litt på baksiden om å ha mest duft.  Det er sommer... Og fo...