tirsdag 13. august 2013

Flammebed - første forsøk

Det var mye flott i Eplehagen da vi overtok, men så overtok hagegalskapen eierinnen. Utgangspunktet her var et bed satt sammen av roser  og hvit floks .  Beddet opplevdes som litt kjedelig det meste av sommeren i fjor.

Et par av rosene gikk ut i løpet av vinteren som var, men heldigvis så overlevde rosen som gav inspirasjon til fargesettingen.  Jeg er ikke helt sikker på navnet, men jeg tror det kan være 'Troika'.

Ellers så er plantene fra frø og georginer fra knoll.  På hagemessen kjøpte jeg oljeplantefrø fra Garden Living -  Jeg sådde 4 frø og det ble 4 planter ut av dem. De er morsomme bladplanter synes jeg.   De tre som står i flammebeddet er flotte og trives godt i den lune veggen.  Spindelzinnia og Zinnia , purpurøye sådde jeg også.

Så langt så er jeg godt fornøyd med utviklingen av dette beddet, men alltid rom for forbedringer. Til neste år skal jeg legge til noe mer gule blomster - gjerne lave i forkant.  Det ble litt mange høye som kniver om plassen. Georginene skal ikke plantes så tett neste år. Montbretianene er totalt skjult av georginer.    Den hvite prydtobakken kan faktisk få være med videre , siden de litt tørre forholdene innerst ved veggen holder den litt tilbake og den fyller godt ut i bakkant.  Duften er jo også himmelsk hele sommeren igjennom av dem.  Kanskje jeg sår de limefargede til neste år, istedet for de hvite?  Hvis jeg sår lime prydtobakk så må den hvite georginen få bo et annet sted - kanskje i sukkertøysbeddet ved inngangen?  En hage er aldri helt ferdig - heldigvis.

Ta godt vare på sensommerdagen - vi kommer til å savne de om noen få måneder.4 kommentarer:

 1. Ja, dette er tiden for å planlegge neste år. Jeg går også slik og tenker - og det er så koselig! Lykke til med utvikling, det er flott så langt, og blir sikkert bare bedre. :)

  SvarSlett
 2. Ja, jeg storkoser meg med å legge planene for neste år. Jeg bruker jo denne bloggen som en hagedagbok - så da er det fint å ta noen oppsummeringer underveis.

  SvarSlett
 3. Hei! Jeg liker så godt slike bed. Det gir et kick og er samtidig vakkert. Jeg har prydtobakken 'Lime Green' sammen med hvit cosmos. Det har ikke helt slått til i år, men i fjor ble det veldig fint. Cosmosen vokser så sakte. Lime og blått er forresten veldig fint sammen. Ha det godt! Anne

  SvarSlett
 4. Flott flammebed! Det er ikke de letteste fargene å jobbe med, men veldig spennende.

  SvarSlett

Kommentarer er veldig hyggelig å motta.

Juni er her

Duftende syrin har tatt over etter liljekonvallen.  Berberisen konkurrerer litt på baksiden om å ha mest duft.  Det er sommer... Og fo...