fredag 16. august 2013

Pasteller i august

Det er ikke bare knæsjfarger i Eplehagen - det er plass for pastellene også.  Et bed ved den øvre solplassen er reservert de sarte tonene i fargeskalen.

Plantene her er cosmos, Austin rosen Heritage, kjempeverbena, sølvblad, prydtobakk, oljeplante, mahonia, erteblomster.

Heritage setter an fargen i denne komposisjonen, og erteblomstene følger på.  Cosmos gir volum og holder samme fargeskala.  De andre plantene gir egentlig bare volum og fylde - ja bortsett fra kjempeverbenaen som bare svever over.

Notater for neste år :  Mer verbena og de skal plantes inntil rosen.  Mer Erteblomster - de trenger mer støtte - støtte må planlegges fra våren når det ikke er så mye annet grønt. Dufter sensommer , veldig god duft. Cosmos - ja takk ! En deilig voluminøs sommerblomst som fyller i beddene med luftig bladverk.  Valmuer - ja de holdt stand lenge - og var i grunnen fine tidlig - før erteblomstene kom i juli-august.  Plantes nærmest gjerdet slik at når bladene blir stygge, så dekker cosmosen de. Prydtobakken dufter fantastisk , men de skal også få stå helt inne ved gjerdet - de legger seg sånn utover.

Ja, det var en liten oppsummering av beddet ved øvre solplass.

Ønsker alle som titter innom en ny deilig sensommerhelg !


8 kommentarer:

 1. En romantisk bedd. Neste år skal jeg tenke på cosmos, du har helt rett, den er lekker :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja , ikke sant :den er lekker - kommer i mange hvite- rosa nyanser og er veldig lett å få til fra frø og fyller godt og blomstrer lenge - jeg har klippet bort de avblomstrede frøhodene.

   Slett
 2. Å jeg elsker pasteller. Her var det mye vakkert på en gang. Heritage var en vakker dronning som midtpunkt i bedet.

  SvarSlett
 3. Nydelige pasteller :) Cosmos er jo et must i hagen, mine i år ble veldig rosa, men fine allikevel.
  Gummislange til tappesystem på saftkokeren kjøpte jeg på Jernia på Lillehammer. Om du ikke får tak i kan jeg godt kjøpe for deg og sende.
  Fin lørdag til deg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for tilbudet , det var veldig snilt - fant gummislange i en båtbutikk. Jernia Oslo Vest /Bærum de fører visst ikke reservedeler ... Kanskje ikke så mange i dette området som kjøper saftkoker brukt ;) Men nå blir det ordnings for dette husholdet.

   Slett
 4. Nydelig nydelig:)
  Roser..kjempeverbena..cosmos...alt hva jeg liker:))
  God helg:))

  SvarSlett
 5. Herlege vakre blomar du viser her, og kvitt stakitt, elskar det :)

  SvarSlett

Kommentarer er veldig hyggelig å motta.

Juni er her

Duftende syrin har tatt over etter liljekonvallen.  Berberisen konkurrerer litt på baksiden om å ha mest duft.  Det er sommer... Og fo...