tirsdag 18. juni 2013

Den mystiske busken har fått et navnTakk til Vigdis og Stein for god IDhjelp på min ukjente busk. Det kunne nk godt ha vært duftskjærsmin for bladenes form ligner , men jeg gir Stein rett.  Det sies at Fagerbusken har en fonteneliknende vekst og det stemmer godt med det jeg ser nå på andreårsveksten.  Jeg har også en til av samme sort og den er mye yngre og veldig puslete, men med mye flere blomster.  Det heldigvis håp, for fagerbuskene trenger visst noen år på å bli flotte.  Den eldste busken skyter virkelig fart og strutter av nye greiner.  Stakkars, i fjor så trodde jeg at det var no skikkelig forferdelig ugress, så jeg gjorde mitt beste for å luke bort elendigheta.  Neste år blir det kanskje blomster på mer enn en gren.  Den ene som blomsterer er nettopp den ene grenen som overlevde lukingen min...  Jeg antar at fagerbusken er slik som vårblomstrende busker ofte er - at de blomstrer på fjorårsskudd.

Les mer om hva Johan Strand skriver om busken i dette innlegget  http://www.hageplanlegging.com/fagerbusk

3 kommentarer:

 1. Alltid kjært å få navn på skjønnhetene i hagen. Så flott at det er så mange kunnskapsrike og hjelpsomme hagefolk i bloggverden:)

  SvarSlett
 2. Så greit å vite hva man egentlig har :D Fagerbusk er flott, har alltid ønsket mneg en sånn, men blir litt for stor til stedet jeg gjerne skulle hatt den. Så hvis din lille stopper å vokse, og produserer puslingfagerbusker, stiller jeg meg i kø :)

  Fin onsdag til deg!

  SvarSlett
 3. Så flott du fant ut hva busken heter! :-D Jeg har også en fagerbusk, men den er så liten og puslete ennå at det nok vil ta noen år før den kommer med frodig blomstring om våren!?
  Ha en fortsatt riktig fin dag.
  Stein

  SvarSlett

Kommentarer er veldig hyggelig å motta.

Juni er her

Duftende syrin har tatt over etter liljekonvallen.  Berberisen konkurrerer litt på baksiden om å ha mest duft.  Det er sommer... Og fo...