torsdag 13. juni 2013

Solveggen i juni


Jeg har fått plantet ut en del i beddet i solveggen. Kollasjen viser hvordan dette beddet så ut i fjor (de øverste bildene) utpå sensommeren , det var før vi fikk fikset muren.  I år så har jeg fyllt på med georginer i røde farger i dette beddet og det ses i det store bildet.  Praktsalvie St. johns fire, crocosmia , spindelzinna og praktsoløye holder fest.  Oljeplantene håper jeg vil være med å lage de de dype røde nyansene med bladverket sitt, som jeg synes er så vakkert.  Jeg har dessverre mistet 'Peace' rosen min denne vinteren og den store blå klematisen fikk visnesyken i fjor. I år ser jeg ikke snurten av den i det hele tatt. 

Hvis man ser ekstra godt etter og sammenligner med de øverste før-bildene så har grunnmuren fått seg en oppfriskning og er hvit og ren på de nederste.  I fjor så var pussen sprukket opp og rullesteinskanten overgrodd, det ordner seg i Eplehagen litt etter litt.   Jeg har lyst til å gjøre rullesteinskanten om , men det er ikke sikkert det blir i år.  Noen prosjekter må ligge på vent litt til, det gjør ofte godt å modne tankene litt før spaden stikkes i jorda.


 

11 kommentarer:

 1. Dette er så flott og blir bare finere og finere med masse blomster utover sommeren.
  Tenk at litt oppussing og ett malingstrøk kan gjøre så mye.
  Nydelige blomster, Marit.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk , jeg håper det blir bra når de starter blomstringen. Det skjer jo ikke så mye før uti juli i dette beddet. Ja det har vært et større renoveringsprosjekt dette, malingen er bare finishen.

   Slett
 2. Så flink du er Anne Karin. Inntil min husvegg dør det meste. Det blir simpelthen for tørt der.
  Ha en fortsatt fin dag.
  Stein

  SvarSlett
  Svar
  1. Tørke tror jeg var grunnen til at klematisen gikk til blomsterhimmelen - jeg tenkte å legge ut slange med hulli og et par min vanning på kvelden. Det meste har hellers plantet så langt ut fra husveggen jeg kunne - deretter gjenstår det bare å krysse fingrene for at plantene ikke tørker ut.

   Slett
 3. Så fin muren din ble! Litt maling gjør mye :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var en murpussjobb i tillegg til malingen. Her har det ikke vært mye vedlikehold de siste par tiårene ,så det generer litt ekstra innsats på nesten alt vi har gjort så langt. Derfor smaker det så godt når vi får avsluttet slike prosjekter.

   Slett
 4. Your garden is amazing and the wall is pretty in white.

  SvarSlett
  Svar
  1. Thanks - it feels good to finish some projects around the house.

   Slett
 5. Skikkelig fint bed hos deg, og blomstring allerede! Det er så gøy når de første blomstene dukker opp! Kjenner igjen bladverket på Zinniaen, den er ny for meg i år, en annen type enn din, og jeg oppdaget nylig den første knoppen :) Fin steinkant foran bedet ditt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk , Spindelzinniaen gledet med en enslig blomst, det kommer flere knopper ser jeg. Blomsten er ganske liten ca 1 cm . Zinniaer finnes jo i mange varianter - ifjor hadde jeg peppermint stick , gamle frø som spirte villig i vei , til de enten tørket ut, ble druknet eller rett og slett spist av snegler i hagen. 2 blomster fikk jeg og de var helt ensfargede... Jeg har også Envy (lmei år - har ikke bestemt helt hvor den skal bo ennå. Hele hagen hadde slike kanter, men de har jeg nå flyttet på og laget en haug langs den ene husveggen. Work-in-progress... Ugresset kommer igjennom/under så jeg ønsker meg en annen løsning langs beddene på sikt.

   Slett
 6. Så fint det ble :) Det er mye jobb, men så gøy når det blir ferdig.
  Ha ei nydelig helg.

  SvarSlett

Kommentarer er veldig hyggelig å motta.

Juni er her

Duftende syrin har tatt over etter liljekonvallen.  Berberisen konkurrerer litt på baksiden om å ha mest duft.  Det er sommer... Og fo...