onsdag 19. juni 2013

Vakre valmuer

Jeg sådde fem forskjellige sorter peonvalmue og nå ser ut til at jeg iallefall får se tre av dem i blomst.  Den første hvite har jeg vist her.  Valmuesådden ble litt mikset opp så det er god spenning for hver eneste plante om hvilken type det er.

Her avslører to av de neste knoppene sin hemmelighet og det er  Flemish Antique (tror jeg) og den sorte som holder på å folde seg ut. 
 

15 kommentarer:

 1. Hei Anne Karin. Så spennende å se at peonene er i ferd med å blomstre!
  Den svarte ser jo ekstra spennende ut! :-D
  Jeg reiser til Svenskehagen i helgen og er veldig spent på å se om de jeg fikk av deg har kommet like langt der! :-D

  Ha en fortsatt riktig fin dag.
  Stein

  SvarSlett
  Svar
  1. God tur :) Jeg håper du får noen flotte valmueblomster som du kan glede deg over. De står jo ikke akkurat lenge :)

   Slett
 2. Utrolig nydelige valmuer;både fargene på blomsterknoppen og det sølvskimrende grønne.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk , jeg er positivt overrasket over fargen,på bladverket. Min far og min samboer syntes det var noe forferdelig ugress i blomsterbeddet mitt og tilbød seg å luke....

   Slett
 3. Valmuer er rett og slett utrolig vakre. Nydelige bilder. Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er så hjertens enig i at valmuene er noen skjønne blomster.

   Slett
 4. Så flotte de er - og blir! Har du sådd på friland eller i drivhus? Jeg sådde noen peonvalmuer direkte i bedet i feriehagen, men tror nesten det var dumt å direkteså.

  Nyt dine!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg sådde i inne i glassverandaen litt for tidlig , men jeg har glupske snegler så plantene som går ut i beddene må være ganske rørslige for å overleve beitingen.

   Slett
 5. Du kan seriøst være glad for de frøsådde valmuene! De er helt fantastiske! Du vil ikke angre ett sekund! La frøhodet stå og vokse seg store. For det første vår du helt sykt mange valmuer til neste år (kan gi grunnlag for litt økning av innsats på lukefronten), dessuten så kan du klippe av stilkene med frøhodene og tørke. De er superfine i juledekorasjonen. Males kan de jo også. Men det gjør du muligens allerede. :-)

  Hilsen Hanne

  SvarSlett
  Svar
  1. Dette var mitt første forsøk på valmuer , og resultatet var over all forventning. Det er ikke så ofte at det som kommer ut av en frøpakke overgår det som er avbildet utenpå. Jeg tenkte å sikre meg noen frø og la resten så seg selv slik at blomstringen strekkes litt ut i tid. Jeg har ikke brukt de i dekorasjoner og sånt , men vi får se om inpirasjonen kommer..

   Slett
 6. Valmuene dine er veldig flotte, de er en plante som virkelig tar seg ut i hagen. Her hos meg blir de sådd direke på vokseplassen og jeg gleder meg til blomstringen hvert år. I år sådde jeg desvere litt sent...

  SvarSlett
  Svar
  1. Krysser fingrene og håper på en passe varm sommer - de kommer nok - det er lenge til høsten.

   Slett
 7. Det var flott og tidlig blomstring!! Mine er bare noen små frøplanter ute i bedene.

  SvarSlett
  Svar
  1. Neste år så håper jeg at jeg også har noen små frøplanter uti beddene på denne tiden - og kanskje non få jeg har jukset fram inne ;)

   Slett
 8. Vilka fina vallmon. Här har de kanske blivit ca 10 cm höga.
  I Juli får jag nog se blommning här.

  Trevlig Midsommar

  SvarSlett

Kommentarer er veldig hyggelig å motta.

Juni er her

Duftende syrin har tatt over etter liljekonvallen.  Berberisen konkurrerer litt på baksiden om å ha mest duft.  Det er sommer... Og fo...