mandag 10. juni 2013

Ta-da-da ! Glassverandaen har fått ny adkomst.











Eplehuset får en ansiktsløftning.  Dette er det siste prosjektet som er ferdig og jeg er så fornøyd.  Vi har brukt trykkimpregnert materialer , så det må stå til tørk til neste sommer før vi kan male det hvitt.  Snekringen er så godt som ferdig - det eneste som står igjen er toppen på søylene.  Jeg har fått meg 'hemmelig' søppelrom og en deilig plass i ettermiddagsolen utenfor glassverandaen. 

Prosjektet ble påbegynt på sensommeren ifjor,  fordi den orginale trappen hadde begynt å sprekke opp.  Når vi fjernet trappen, så var også hele toppen i mye verre tilstand enn vi hadde sett for oss.  Så da ble den også fjernet.  90 år med vanninntrengning gjør sitt med treverket rundt også.  Litt snekring og blikkarbeid for å gjøre dette tett og holdbart måtte til.  Isolasjon mot kjelleren og nypusset mur er jo også et par hakk bedre enn en vegg der dagslyset siver inn...  Altså et typisk Eplehus prosjekt - mange overraskelser underveis, men når alt kommer til alt så er vi jo godt fornøyde med resultatet til slutt. 
 

8 kommentarer:

  1. Gratulerer Anne Karin! Det ble skikkelig lekkert! :-D

    SvarSlett
  2. Vad fint du har o det vilka vackra fönster!Stolparna till räcket är bara så snygga :)
    Du undrade om Midsommarblomster det är en näva.
    KRAM från mig!

    SvarSlett
  3. Hei! Kjempefint ble det. Gratulerer! Passer fint til huset. Glassveranda skulle jeg gjerne hatt. Anne

    SvarSlett
  4. Så utrolig fint det ble! Gratulerer. Godt jobbet.

    SvarSlett
  5. Veldig vakkert og inspirerende med de fine vinduene i gammel stil. Kjempekoslig med glassveranda - vi hadde det før; nå er det vinterhage (som er en innglasset veranda).

    SvarSlett
  6. Well done! It is a really nice railing and it looks good with the house!

    SvarSlett
  7. Kjempeflott ble det! Du er heldig som har en sånn glassveranda.

    SvarSlett
  8. Tusen takk for alle de koselige kommentarene. Det har vært noen runder i nabolaget for å se på tilsvarende hus som har rekkverk og jeg er glad dere synes det kler huset. Strengt tatt skulle det nok ha vært håndsmidd tverrgående, men bygningsforskriftene tillater ikke slike rekkverk lengre, det var et slikt originalt som dessverre var rustet bort. Så da måtte landsbymannen 'finne' opp et rekkverk som ikke bryter med husets uttrykk, og som passer til dagens lovverk. Det skal ikke være enkelt. Når svært lite finnes av bygningsmaterialer i slike rare dimensjoner blir det en del tilpasninger som gjøres på stedet. Uansett så er det godt med et avsluttet prosjekt.

    SvarSlett

Kommentarer er veldig hyggelig å motta.

Kjøkkenvindu blomsterbeddet med noen gode stauder

Blomsterbedet foran kjøkkenvinduet er relativt nytt og her er et oversiktsbilde med masse rot og greier.   Det fikk sin form i fjor, og i å...