tirsdag 11. juni 2013

En ukjent busk - hva kan det være?

I fjor så var denne busken beskjært helt ned av forrige eier.  Nå har den vokst seg mer til og er en busk med luftig forgreinet vekst.  Ingen blomster er å se, men det kan jo være at den blomstrer fra gammel ved eller fjorårsskudd.  Den har en ganske fin form, men jeg aner ikke hva det er.  De lilla blomstene er fra rhododendronen ved siden av.  Kan noen hjelpe?
5 kommentarer:

 1. Hei! Det er mulig at det er en Duftskjærsmin. Når den blir kuttet helt ned svarer den gjerne med å skyte mange greiner både oppover og ut til sidene. Blir spennende å se hva det blir :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, jeg løper ut og sjekker .... og det er nok innertier! Jeg har et par andre som hadde like blader. Nå ble jeg glad!

   Slett
 2. Hei Ann Karin.
  Jeg synes det ser mer ut som en Fagerbusk/ Paradisbusk: Kolkwitzia Amabilis. De er vakre busker med overdådig blomstring av rosa klokker i Juni- Juli. :-D

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk , Stein. Nå har jeg googlet den, og veksten på greinene ligner mer på Fagerbusken, men bladene på duftskjærsminen og den ukjente er veldig like. Dette er jo litt morsomt, nå er bare å vente å se om det kommer noen blomster på den slik at vi kan få svar.

   Slett

Kommentarer er veldig hyggelig å motta.

Juni er her

Duftende syrin har tatt over etter liljekonvallen.  Berberisen konkurrerer litt på baksiden om å ha mest duft.  Det er sommer... Og fo...