torsdag 6. juni 2013

DUFT i mai/juni


Sjarmfaktor nr 1 er duft og Eplehagen har mange planter som dufter. 

Her er fire favoritter som gleder nesen i tiden mai-juni.   De avløser hverandre i denne perioden. 

Først ute er liljekonvallen (øverst t.v.)  Convallaria majalis Den sprer seg som ugress i en håpløs skråning - men den må bare stå, for duften er fantastisk. 

Så er det Glansmahoniaen (nederst t.h.) Mahonia Aquifolium som stadig fryser (eller helst tørker) tilbake hver vinter.  De knall gule blomstene dufter kjempegodt men ikke så sterkt, så til neste vår skal jeg dekke den til slik at jeg får mer av den .

Berberis  (nederst t.v.) Berberis Vulgaris - utskjelt og forhatt, men den er elsket av innsektene og  dufter nydelig. 

Syriner er det jo noe helt eget ved.  Og langs Eplehagen på to kanter har vi duftende syriner.  Denne står ved glassverandaen og det er berusende deilig å holde på i nærheten.  Jeg kjenner ikke sorten, men denne er nok gammel.  Den ble redusert med nesten en halvpart i fjor etter den ble skadet av graving.  Heldigvis så kommer den like flott som før.

1 kommentar:

  1. Flotte bilder av planter som dufter. Jeg har to av de, konvall og syrin. Jeg hadde mahonia før, men den er litt vanskelig å få til å trives, ja.

    SvarSlett

Kommentarer er veldig hyggelig å motta.

Juni er her

Duftende syrin har tatt over etter liljekonvallen.  Berberisen konkurrerer litt på baksiden om å ha mest duft.  Det er sommer... Og fo...