mandag 3. juni 2013

Vått vårtreff og litt annet

Jeg tok med meg kamera ,penger og gode handleposer for planter og satte kursen mot hagedagen i Botanisk hage.  Jeg var der ca. 5 minutter før sommerens hittil verste sommerregn bare plasket ned over alle besøkende.

Det var heftig!

Uansett litt rakk jeg da over. På staudebordet til Botanisk haves venner fant jeg masse fint.  Og så en rask tur opp til Blomstervennenes stand - det var det - da var jeg så kliss klass våt, at jeg skrinla alle andre planer om å fotografere litt, besøke sommerbutikken osv.

Jeg fikk med meg Aksveronika, Kosakkveronika, Akeleiefrøstjerne, Canada Akeleie, Hvit Kongelys - det blir mitt andre forsøk. Rødbladet busknellik , Gulldodre, Koreaskjegg, Stjernetjæreblom og Stornøkletunge (Ligularia dentata 'Desdemona').  Fra Vøyendagene og Bærum hagelag fra helgen før så flyttet prydsvinerot, Flekktvetann, Hosta Francee, Hestemynte, heuchera Prince, Voksklokke, og skyggesildre.  Jeg kjøpte en mørk calla og mer frø - spesielt akeleier.

Akeleiefrøstjernen har jeg ønsket meg siden 1000 åpne hager i fjor.  Sammen med roser er de fantastiske.  Derfor har jeg plassert den blant rosene.  Håper den trives hos meg.

Hvit kongelys og hvite floks fra hagemessa i vår fikk jeg plantet i inngangsbedet.  Det blir bra håper jeg når de mikses med  Verbena boneraenisis, riddersporer og store blåklokker(Campanula grossekii).

Urtene fikk også flytte ut i hagen. De har fått et midlertidig urtebed. De trenger er en mer permanent løsning som jeg må tenke ut til neste sommer.  Nå har jeg iallefall prøvd meg litt.

Jeg får sette sammen et kollasj av innkjøpene ved senere anledning - men for nå så lar jeg en liten pelargoniastemning være en liten mandagshilsen.  Pelargonium 'Dronning Ingrid' og alpeklematis - ´Pink Dolly Vardon´ og 'Ludwigsburger Flair’, krukker med sommerblomster fra frø og stiklinger og et lite nærbilde av alpeklematisen igjen. 

 

15 kommentarer:

 1. Hei Anne Karin. Skikkelig mye spennende planter du har fått sikret deg! :-D
  Jeg lurte på om jeg skulle oppsøke vårtreffet i Botanisk hage, men fant heller ut at verandaen måtte vaskes. Det var jeg glad for når jeg så hvordan regnet plutselig bøttet ned! Kjedelig den ene dagen det er slikt vårtreff i Botanisk hage!
  Jeg gleder meg til å se hvordan de nye plantene vil etablere seg i din hage! :-)
  Ha en fortsatt riktig fin dag!
  Stein

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja - det var ikke noe vær å være ute i - men det var kjempelokalt - jeg tok T-banen hjem og der var gatene omtrent tørre ... krysser fingrene for at jeg får de nye skattene til å trives.

   Slett
 2. Så maks uflaks dere hadde med været, men det skal jo mere til for å stoppe oss blomster-glade he he.
  Du store så mye spennende som ble med hjem til deg, kos deg i hagen.
  Marit.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk - ja det kan du si - men det var faktisk ikke så mange som var gale nok til å holde ut det regnet som var på søndag. Det hadde vært kø før åpningen , men de var forduftet etter 20 minutter styrtregn.

   Slett
 3. Vått ble det, men moro lell :-)

  Mye spennende nytt hos deg! Akeleiefrøstjerne er flott. Den får du nok til å trives. Mer voksekraft enn Violfrøstjerne.

  Fine pelargonier, sommerblomster og alpeklematis du viser!
  Og stemningsfulle var bildene under av den hemmelige stien.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for hyggelig kommentar - nabopelargonian som ikke ble med på bildet tror jeg kommer fra deg - kjøpte en stikling på hagemessa i fjor - Rosebud red garnet eller noe liknende?? Kommer med knopper nå , men blomstret nydelig i fjor.

   Slett
 4. Ja, det var jo skikkelig uflaks at det skulle komme så mye regn akkurat på den dagen. Jeg har vært der mange ganger, men det er noen år siden nå. Den ene gangen bøttet det skikkelig ned, så kanskje den dagen er litt værutsatt ;-))

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg må si jeg fikk nesten litt vondt i hjertet av all den planlegging og innsatsen som regnet bort ... Veldig synd. Det er nok bare typisk sommervær vi har nå. Litt sol og litt regn - plantene elsker det :)

   Slett
 5. Ja, hørte at det var et vanvittig regnvær under vårtreffet. Botanisk hage er min nærmeste nabo, men jeg gikk glipp av årets begivenhent, da jeg var på hytta i Sverige. Så flott at du fikk med deg noen skjønnheter da. Det blir fint hos deg med alt det nye. Gleder meg til du viser bilder av dem. Så hyggelig at du vil følge livet på Enerhagen. Varmt velkommen er du:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for velkomsten - jeg leser jo bloggen din og tenkte ikke over at jeg ikke var følger. Så bare plutselig at jeg hadde gått glipp av noen innlegg og det kan jo ikke skje :)) Det kommer nok bilder , men de er jo så små ennå. Heldigvis er det mye vekstkraft i disse spede spirene og de blir nok store om jeg steller de riktig :)

   Slett
 6. Så mye fint du fikk kjöpt på den korte tiden!

  SvarSlett
  Svar
  1. hehe - jeg var ganske målrettet. Det meste visste jeg at jeg ønsket meg og noe fikk jeg informasjon nok om til at jeg gjerne ville ha det inn i hagen min. :)

   Slett
 7. Sjølv om veret ikkje var på di side har du jammen fått kjøpt deg mange godbitar. Spennande å sjå når du får planta og dei kjem i vekst.
  Den tulipanen du kommenterte på bloggen min har vore i hagen lenge. Men det var fleire år den ikkje viste seg. Men no to siste sesongane har dei komt godt igjen og eg synest dei er så flotte. Lyser godt opp i bedet. Godt noko kjem tilbake når andre plantar har forsvunne denne vinteren.
  Ha ein strålande Tirsdag og nyt sommarhagen, klem frå MarJE.

  SvarSlett
 8. Mange flotte planter :) Artig med hagetreff, gleder meg til lørdag, da skal hagelaget her ha plnteloppemarked. Jeg er fersk i styret, så det blir litt ilddåp.
  :)

  SvarSlett
 9. Å så mye spennende du har kjøpt. Akeleiefrøstjerne høres spennende ut - akeleie kjenner jeg, nydelig plante. Ikke alle plantene jeg kjenner, men kongslys liker jeg godt, prydsvinerot også. Og dronning Ingrid - den har overvintret hos meg og blomstrer så fint.
  Jeg synes også det hadde vært artig å sett de enkelte avleggerne - hvor du planter dem og hvordan det går.

  SvarSlett

Kommentarer er veldig hyggelig å motta.

Juni er her

Duftende syrin har tatt over etter liljekonvallen.  Berberisen konkurrerer litt på baksiden om å ha mest duft.  Det er sommer... Og fo...