torsdag 30. mai 2013

MaiblomstStraks er mai over, men denne lille skjønnheten rakk akkurat å springe ut.  Jeg måtte smile litt, for hvis dette ikke er en maiblomst så vet ikke jeg.  Jeg husker min far kjørte rundt med slike i papp i grillen på bilen på 70-tallet eller tidlig 80- tallet. Det var Sanitetskvinnene som solgte dem. Det fantes også slike til bruk med 17. mai sløyfen , men de var i bruk mye lengre. Er det andre som husker dem?

12 kommentarer:

 1. Ja, den så akkurat ut som maiblomstene som ble solgt. Jeg husker at vi solgte sånne på barneskolen. Det var en søt tradisjon som har blitt borte. Det var en flott anemone du hadde!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det er ikke alle tradisjonene som overlever, men så får man slike overraskelser som bringer fram koselige minner.

   Slett
 2. Må nok innrømme at jeg er så gammel at disse husker jeg. Så et par 17 mai i år, de var nok gamle og gjenbrukte. Synes de er fine jeg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så morsomt at noen ennå har igjen av de - det er jo noen år siden sist de var i salg tenker jeg.

   Slett
 3. Jeg solgte disse på 70 tallet og tjente litt penger. De store var til biler og de små til jakkeslag...

  SvarSlett
 4. NKS og Nasjonalforeningen for folkehelsen sto bak!
  Mener dette startet som en svensk ide en gang tidlig på 1900-tallet!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så morsomt at du husker litt av bakgrunnen for disse maiblomstene. Alle hadde de på bilene sine og så festet vi 17. mai sløyfen med de på jakken.

   Slett
 5. Ja, jeg husker dem også :-) Jeg mener vi skoleelever solgte dem til snille besteforeldre og naboer. Om vi fikk noe for å selge dem husker jeg faktisk ikke.
  Ha en riktig fin dag Anne Karin!

  SvarSlett
  Svar
  1. Litt artig at en blomst kan vekke til live nesten glemte ting.

   Slett
 6. Det var en flott farge på den, rett og slett magisk!

  SvarSlett
 7. Jeg visste faktisk ikke at den var motivet for de gamle maiblomstene som faren min hadde i grillen på bilen 17. Mai. Men nå virker det veldig fornuftig. De anemonene har en lakkrød farge som nesten hopper ut av bildet!
  Hilsen Hanne

  SvarSlett

Kommentarer er veldig hyggelig å motta.

Juni er her

Duftende syrin har tatt over etter liljekonvallen.  Berberisen konkurrerer litt på baksiden om å ha mest duft.  Det er sommer... Og fo...