onsdag 22. mai 2013

Nytt rullesteinsbedBildene viser ø.tv:

Pelargonia Flower of Spring, Rullesteinsbed, Fuchsia, Hosta albomarginata , Impatiens Walleriana, mørk rosa og lys rosa

Det var ingen før-bilder på dette prosjektet. Utgangen til hagen her var av det triste slaget. I fjor så gikk vi tom for heller og sand å legge i, på et av de mange prosjektene vi har holdt på med. Derfor ble hellene som var i dette området fjernet og gjenbrukt. Bygningsdeler lå samlet i en haug og et par stubber langs veggen skapte enda mer rot her. Rullesteinene er samlet sammen fra forskjellig bedinnramning i hagen. Når man da har slengt rullesteinene i en haug, så ja da er vel kaoset kompett?   
 
Det er dyp tørr skygge så altså ikke det enkleste området å lykkes i. Det er noen større planer på gang for hele denne øvre plassen, men det var så utrivelig at noen strakstiltak måtte iverksettes. En hullete murerbøtte ble gravd ned og fylt med god jord. Dit flyttet 3 forskjellige hosta, som jeg håper skal bre seg og skjule kanten på murerbøtta helt. En Flittig Lise av den fyllte sorten holder hostaene med selskap inntil de tar all plassen. Et par andre ble plassert i blomsterpotter innimellom rullesteinene. Tanken er å ha litt hvitbrokete blader på plantene her og ellers hvite og røde/rosa blomster. Fuchsiaene hadde det helt supert i skyggen i fjor så de flytter nok over til skyggesiden etterhvert, innimellom rullesteinene. 
 
Med litt god hjelp fra pappaen min som ryddet bort gamle trapper og annet skrot, grov opp røttene ved veggen og laget hull til murerbøtta , så ble det en stor forbedring på en halvdags arbeid.
 

10 kommentarer:

 1. Så flott bedet ditt blir! Rullestein er veldig fine og dekorative. Hostaene vil nok trives godt der :-)
  Ha en fin dag i regnværet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk - det er iallefall en slags løsning . Håper Hostaene liker seg i murbøtta - jeg gav de litt god jord så jeg håper de blir riktig store og frodige der.

   Slett
 2. Å så fint det ble, jeg er så glad i stein og kontrastene det gir sammen med plantene.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg liker også naturmaterialer mot det grønne - det ser kanskje ´naturlig´ut på det viset ;)

   Slett
 3. Så smart med planter i murerbøtter! Da kan jo spesielt ettårige planter som flittiglise byttes ut etter hvert. Rullestein langs husveggen var jo forresten kjempeflott! Ha en fortsatt fin dag.
  Stein

  SvarSlett
  Svar
  1. Dette ble iallefall løsningen for nå - det er ikke ønskelig at dreneringen blir redusert ved den veggen , og siden murbøtta var på vei på dynga så ble det jo litt gjenbruk også. Vi får se om hostaene trives - hvis det går bra så har jeg flere steder på tomta som trenger litt ekstra god jord for å få litt fart på det grønne.

   Slett
 4. Lurt med rullesteinene inntil veggen. Både hosta, fuksia og Flitig Lise kommer nok til å trives i skyggen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Fuksiaene var en kjempesuksess i fjor på denne skyggesiden og nå har de blitt store og fine og klare for en ny sesong. Flittig Lise er ny for meg - håper de slår til også.

   Slett
 5. Pappaer er virkelig gode å ha! Så lurt å sette flittige lise i dette partiet - det var noen aldeles nydelige eksemplarer du har funnet :)

  SvarSlett
 6. Hei! Dette ble virkelig fint. Rød pelargonia mot rød vegg synes jeg er kjempefint.
  P.S. i morgen drar jeg. Anne

  SvarSlett

Kommentarer er veldig hyggelig å motta.

Juni er her

Duftende syrin har tatt over etter liljekonvallen.  Berberisen konkurrerer litt på baksiden om å ha mest duft.  Det er sommer... Og fo...