søndag 19. mai 2013

Oppussing av inngangen til glassveranda - første etappe
Et av de mange problemene med inngangen til huset var den iøynefallende trappen til glassverandaen.  Den var det første man la merke til når man stod i porten.  Og med en bortgjemt inngang så var ikke det sånn helt genialt. Trappen var oppsprukket så den måtte gjøres om. Da trappen ble revet, viste det seg at hele betongdekket holdt på å ramle ned etter 90 år med årlig frostsprengning. Så det var bare å ta ned all gammel betong. Reparere kjellerveggen mot boden under glassverandaen, og isolere der man kommer til. 

Trappen ble vridd til å gå ned mot hagen fra den lille plassen foran glassverandaen .  Under trappereposet er det nå blitt et lite rom til resirkuleringssøppel, blomsterkrukker og annet som er fint å ha utendørs, men under tak.  Det skal snekres dører med krysslagte lekter som skal males hvite slik at rotet blir mye mer skjult, enn hva som vises på bildene nå. 

Vi har flislagt den lille plassen oppå og trappen ned til hagen med frostsikre fliser i en lys farge.  Vi hadde mye annet i tankene, før vi faktisk endte med den sandfargede flisen 20x20 oppå, og 30x30 i trappen. Hovedargumentet for disse flisene er at det blir så varmt å gå på om flisene er for mørke. Et valg av den praktisk sorten mao.

Søyler til rekkverket ble støpt og dekorasjon blir frest ut av trykkimpregnerte planker og satt utenpå siden.  Det er ganske typisk med slike utfreste detaljer på husene i nabolaget og det kler huset.

Følg med i bloggen så håper jeg at om ikke lenge dette blir enda et fullført prosjekt.

 

6 kommentarer:

 1. Dette blir virkelig flott!!
  Og et flott område å bruke:)
  Takk for hyggelig hilsen hos meg:))

  SvarSlett
 2. Så fint det blir! :) Blir gøy å se ferdig resultat.

  SvarSlett
 3. Takk for hyggelige tilbakemeldinger - og Inger Marie vi håper vi får en fin kaffeplass i ettermiddagsola . Håper rekkverk og gitter under trappen kommer opp i løpet av et par uker.

  SvarSlett
 4. Dette blir kjempeflott :)

  SvarSlett
 5. Så spennende å se, jeg prøvde å klikke på bildene for å få dem større :) Men det gikk ikke. Var så moro å se.

  SvarSlett

Kommentarer er veldig hyggelig å motta.

Juni er her

Duftende syrin har tatt over etter liljekonvallen.  Berberisen konkurrerer litt på baksiden om å ha mest duft.  Det er sommer... Og fo...