torsdag 18. april 2013

Hagemessefangsten er nå i jordDicentra spectabilis ´Gold Heart ´synes jeg er så innmari tøff!  Fant den hos Gardenliving på Hagemessa - happy happy ! Tre sorter Akeleier ´Red Clementine´ (mulig jeg kjøpte den på Hagemo) , ´White Barlow´og ´Nora Barlow´ og 2 sorter Sibiriris ´Golden Vings´ og ´Hubbard´, fikk være med hjem derifra.  Stein skrøt veldig av en julerose som heter ´Doble Ellen Picotee´, og den flyttet også inn i Eplehagen sånn helt plutselig.

Dicentra spectabilis ‘Alba' ble også med hjem som barrotsplanter.   Spennende å se om det blir noe liv i dem.  Jeg må prøve å ikke drukne dem for jeg har en forhistorie som god på å råtne knoller... Jeg synes jo ikke jeg vanner etter å ha plantet dem heller - men nå ser det jammen ut til at Dahlia knollene tar samme vei.

Ja, og noe var faktisk ferdig råtnet da jeg kjøpte dem - surt!  Hvit Iris Germanica hadde vandret heden inne i sin sagflis.  Det var bare æsj når jeg skulle putte den i jorda.  Har man klagerett når man kjøper dårlige varer på en hagemesse?  Eller Nelson´s knoller for den saks skyld?

Hvit floks og tre sorter hosta - alle så fine ut med små friske skudd.  De er nå plantet og klare for å slå seg ut.

Hosta ´Royal Standard´ -   Helt enkelt grønn.
Hosta ´Albomaculata´ -      Hvit senter på grønt blad.
Hosta ´ Aureomarginata´ - Grønne blad med gul kant.

Kollasje med fantasibilder på hvordan dette blir til slutt  er hentet hos diverse leverandører av de nevte sortene.10 kommentarer:

 1. Berre lekkert! Jeg angrer på at jeg ikke gikk bortom Garden Living, men jeg hadde allerede bestilt fra de. Så det var sikkert like greit ;-)
  Flotte planter du har kjøpt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Konklusjonen min er iallefall at GardenLiving sine barrotsplanter var av veldig god kvalitet, mens jeg ikke er helt sikker på det hollandske Løktorget. Det erf ørste gang jeg handler hos gutta i GardenLiving , men definitivt ikke den siste!

   Slett
 2. Flott fantasikollage det der! Mange planter jeg godt kunne tenkt meg. Det blir superspennende å følge med når plantene våkner fra dvalen :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takker - kommer nok en oppfølger på denne runden med enten gledeshyl eller sorgens tårer ;)

   Slett
 3. Hei! Jeg har kjøpt mange planter fra Garden Living og de vokser som bare det. I fjor kjøpte mange planter fra en annen nettbutikk som bare daua eller aldri begynte å spire. Jeg klagde ikke, men det burde jeg ha gjort. De bør jo få vite at de har solgt noe som ikke holder.
  Lykke til med resten, kjempefine planter. God kveld! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er vanskelig å si om det er en elendig gartner eller dårlig kvalitet - foreløpig har jeg tenkt dårlig gartner ... men det demrer mer og mer for meg hva kvalitet er ....

   Slett
 4. Masse fint :) Jeg kjøpte iris av gardenliving gutta, fikk råd om å legge de i potetskuffen i kjøleskapet inntil det nærmer seg bar og telefri mark her. De har det bra der inntil våren tar mer av.
  Finfin helg ønskes deg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det er sikkert smart å oppbevare kjølig og mørkt. Jeg får teste ut pottemetoden denne gangen ;)

   Slett
 5. Så mye nydelig du fikk tak i på messa - lykke til og håper de kommer med like fine blomster som bildene. Så flink du har vært da som allerede har fått dem i jord:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, jeg har bare satt de ned i potter - det er en del uferdige hageprosjekter i Eplehagen, men de skal nok få gode steder å bo tilslutt.

   Slett

Kommentarer er veldig hyggelig å motta.

Juni er her

Duftende syrin har tatt over etter liljekonvallen.  Berberisen konkurrerer litt på baksiden om å ha mest duft.  Det er sommer... Og fo...